Dokumentumfilmet csináltak a britek arról, hogyan démonizálják Magyarországot Nyugaton

2022. március 29. 11:55
Elmondták, hogy a Nyugatot ostromló ideológiai őrület és hisztéria közepette sok konzervatív a józan ész országaként tekint Magyarországra.

A The New Culture Forum nevű brit YouTube csatorna közel egyórás dokumentumfilmet forgatott a konzervativizmus Magyarországi helyzetéről. A filmben körbejárták azt a kérdést, hogy

vajon Magyarországot tisztességtelenül démonizálják-e Nyugaton valamint, hogy követendő példa lenne-e a britek számára.

 A filmben megemlítették, hogy „a Nyugatot jelenleg ostromló ideológiai őrület és hisztéria közepette sok konzervatív a józan ész országaként tekint Magyarországra”. „Magyarország kimért bevándorlási megközelítése, hazafias kultúrpolitikája és a hagyományos család népszerűsítése feldühítette a Nagy-Britanniában és az EU-ban élők nagy részét” – mondták.

De a konzervatívokat Magyarország a régi Nyugatra emlékezteti.”

A filmben kifejtették azokat a kérdéseket, hogy miért van Magyarország ilyen igazságtalanul démonizálva, hogy hogyan tudott az ország állhatatosnak maradni a széleskörű nemzetközi ellenségeskedés közepette valamint, hogy

mit tanulhatnak tőlünk Nyugat-Európában és Amerikában.

A dokumentumfilmben többek között megszólalt Tibor Fischer író, John O'Sullivan konzervatív újságíró, Kovács Zoltán államtitkár, Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Orbán Balázs miniszterhelyettes és Szalai Zoltán, a Mandiner lapigazgatója.

Nyitókép: YouTube-képernyőkép

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen, ez az ami nagyon csalóka.
A 90%+-ban globalo-ballib média (beleértve a social mediát) őrjöngése mellett nem látszanak a Nyugat-Európában is meglévő törésvonalak. Sokat segítene, ha valamelyik nagyobb országban (Framciaország? Olaszország?) hatalomra jutnának (most nevezzük így:) konzervatív erők... a gazdasági válság azért sok mindent felforgathat Európában... avagy szembe jöhet a VALÓSÁG.

Ez nem ilyen egyszerű.

Egy összetevő:
Az oroszországi polgárháborúban 1918-tól, azok a nyugati demokráciák (Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Egyesült Államok) és kelet-európai csatlósaik (Románia, Szerbia , Csehszlovákia), akik egyfelől döntöttek a határainkról, másfelől a határhúzogatás haszonélvezői voltak, mind a bolsevisták ellen küzdők táborát támogatták. Ezt hívták Intervenciónak. Amíg az első világháború tartott az Intervenció oka az volt, hogy az orosz hadsereget benntartsák a háborúban a németek és az osztrák-magyar monarchia ellen. A háború befejezése után ez az indok már nem állta meg a helyét, viszont nyilvánvalóvá vált a kommunisták vörös terrorja, a proletárdiktatúra, és a rendszer elterjesztésének, exportjának szándéka.
Ebben az időszakban került hatalomra, 1919. március 21-én, Magyarországon a Tanácsköztársaságnak nevezett bolsevik diktatúra, mint első, és akkor még egyetlen bizonyítéka a rendszer exportálhatóságnak. Ezzel bizonyítva látszott a nyugati kapitalista, demokratikus és győztes országok számára a kommunizmus társadalmi veszélyessége.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés