Mélyponton Biden népszerűsége

2022. március 28. 19:25

Az ukrajnai háború és az amerikai gazdaság helyzete miatt.

2022. március 28. 19:25
null

Joe Biden amerikai elnök népszerűsége hivatali idejének legalacsonyabb szintjére süllyedt az ukrajnai háború, az amerikai gazdaság, a benzinárak és az infláció kezelése miatt – adta hírül az NBC News amerikai hírtelevízió az általa rendelt legfrissebb közvélemény-kutatás alapján.

Biden elnök népszerűsége 40 százalékosra csökkent, amely hivatali idejének eddigi legalacsonyabb értéke.

Tíz amerikai válaszadóból hét kevés bizalmat szavazott az elnöknek az ukrajnai háború kezelése miatt, tízből nyolc amerikai pedig azért aggódik, mert az ukrajnai háború tovább növeli majd a benzinárakat, és tart attól is, hogy a háborúban akár nukleáris fegyvereket is bevethetnek.

Az Egyesült Államok elmúlt 40 évének legnagyobb mértékű inflációs növekedése miatt a megkérdezett amerikaiak túlnyomó többsége úgy érzi, az ország rossz irányba tart, és a többségnek az sem tetszik, ahogyan az amerikai elnök a gazdaságot kezeli.

Mit is jelent ez a gyakorlatban?

Bill McInturff, a Public Opinions Strategy nevű republikánus közvélemény-kutató cég vezetőjének véleménye szerint a mostani felmérés azt jelenti, hogy

Biden elnök és a Demokrata Párt katasztrofális választási eredmények elé néz.

Az NBC által rendelt felmérést McInturff végezte Jeff Horwitt demokrata közvélemény-kutatóval, a Hart Research Associates nevű közvélemény-kutató vezetőjével együtt.

A felmérés március 18-22. között készült, Biden elnök négynapos európai látogatását megelőzően. Az amerikai elnök Brüsszelben a NATO-tagok vezetőivel folytatott megbeszéléseket, majd meglátogatta a Lengyelországban szolgálatot teljesítő amerikai csapatokat, és beszédet mondott az Ukrajna elleni orosz háborúval kapcsolatban.

A felmérés ugyanakkor azt mutatja, hogy nőtt azon amerikaiak száma, akik szerint a Biden-adminisztráció jó munkát végzett a koronavírus-világjárvány kezelésében, valamint a megkérdezettek csaknem közel 80 százaléka egyetért Biden döntésével, miszerint megtiltotta az orosz kőolaj amerikai importját.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Marcin Obara

Kapcsolódó cikkek

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2022. március 29. 18:35
Vén szaros fingós bukdácsoló horkoló . Nem csoda!
Göby
2022. március 29. 09:02
Eddig is mélyponton volt, csak elcsalták a választást ... ezen nem lepődünk meg ...
Atilla
2022. március 29. 06:51
Két zseni: mzp és bide'n,úgyhogy nincs miért aggódni ! Egészen elszigetelték Oroszországot,már csak olyan kis jelentéktelen országok vannak Oroszországgal,mint Kína,India stb. Ezekre "nyugton bízhatjuk"jövőnket,életünket...
kulszek
2022. március 29. 01:24
A III. világháború szélére sodortak mindannyiunkat. Nem találok megfelelő szavakat rá. :-(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik