Egy német politikus kritizálta az Azovot, az ukrán nagykövet azt válaszolta, hogy kussoljon

2022. március 24. 11:35
Vállalhatalan stílust enged meg magának Ukrajna berlini nagykövete egyes politikusokkal szemben, a hírek szerint ez már a németeknek sem tetszik.

„Egyre nagyobb botrányt okoz Németországban a berlini ukrán nagykövet. Andrij Melnyk korábban seggfejnek nevezte a Bundestag külügyi bizottságának elnökét, most pedig egy baloldali politikusnak, aki bírálta a neonáci ukrán Azov-ezredet, egyszerűen azt írta Twitteren, fogja be a pofáját. Német lapok szerint Melnyk diplomatához méltatlan viselkedése a teljes német politikai elitnek szól, azért sértegeti a német politikusokat, mert a Merkel kormány megépíttette az Északi Áramlat gázvezetéket, a jelenlegi kormány pedig eddig nem támogatta, hogy a NATO belépjen a háborúba” – írja az Origo.

Az ügy előzményeihez tartozik, hogy Fabio De Masi, korábbi német parlamenti képviselő kritizálni merte a nyíltan náci eszmeiséget és szimbólumokat viselő Azov-zászlóaljat.

Azt, hogy az Azov-ezred náci zászlókkal pózol, és veszélyes fasisztákat tűr meg saját soraiban, nem az oroszok gondolták ki” – írta ki a Twitterre a politikus.

Melnyk nagykövet erre válaszul egészen durva és szokatlan stílusban azt írta a Die Linke (Baloldal) politikusának: „Jobb, ha befogja a pofáját, Fabio De Masi és az összes haverja. A Die Linke évtizedek óta udvarol a háborús bűnös Putyinnak és a borzasztóan agresszív Oroszországnak. A mai napig. Szóval jobban teszi, ha kussol”.

Az Azov-ezred egy neonáci félkatonai csoportosulás, amely 2014-ben jött létre Ukrajnában.

Nyíltan vallanak náci nézeteket, korábban oroszok elleni atrocitásokat kötöttek hozzájuk, a szakadár köztársaságokban rendszeresen hajtottak végre támadásokat. Mostanra az ukrán védelmi minisztérium alá tartoznak – emlékeztet az oldal.

A Die Welt szerint a német kormányt egyre jobban dühíti Melnyk viselkedése, de a nagykövetet ez nem zavarja. Korábban Michael Rothot, aki korábban a Merkel kormány tagja volt, most a külügyi bizottság elnöke, egyszerűen seggfejnek nevezte. Amikor egy tévéinterjúban a riporter megkérdezte, hogy ezt a háború okozta kétségbeesésében mondta-e, Melnyk elutasította a mentegető magyarázatot: „Ez egyáltalán nem kétségbeesés. Ez egy állapot leírása. Azé, ami itt évek óta uralkodik”.

Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipey 

Összesen 245 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gigászok harca. Igazából nincs azzal baj, ha a németeket is baszogatják.

Tenyleg nincsenek már szavak.

Ugyanazt a költői kérdést teszem fel, mint a Zelenszkij-megnyilatkozás alatt:
Nem lenne ideje ezeket a náci őrülteket levenni a tábláról?

EU-kompatibilisek.

(Ha még egy ballibsi még egyszer 1956-ot húzza elő kártyaként e csürhe kapcsán... akkor nem állok jót magamért.)

Amúgy Izraelt (!) is hasonló stílusban vegzálják...

Ez az Usa sara. Az, hogy ezt a rohadék Zelenszkijt, meg ezt az agresszív mocsok fasiszta csőcseléket támogatták.

Ha az ukrán vezetés így folytatja, nem Putyint fogják belülről megpuccsolni, hanem Zelenszkijt. Lehet, hogy ez lenne legkedvezőbb minden fél számára.

Tudod, nem az a fő kérdés, kinek van igaza. Persze, Ukrajna áldozat, Oroszország meg agresszor. Ezen a szinten nincs kérdés. Ukrajnának igaza van, Oroszországnak meg nincs.

Csak ott van az a fránya Nietsche, és a fölvetése a nevető filozófiáról meg arról, hogy "túl jón és rosszon".

Túl jón és rosszon bennünket magyarokat valahogy az is érdekel, hogyan nem lesz ebből a mostani rettenetből világháború, hogyan mentjük meg a koszos irhánkat. És ebből a szempontból jó az, hogy az ukránok nem ránk zúdítanak össztüzet, hanem az amúgy erőst balos német kormányzatot is hasonló stílusban baszogatják.

És adunk? Én kértem, hogy egy amúgy szésőbalos német képviselő kussoljon? Én csak örülök annak, hogy az ukránok nekiálltak magukat elásni. Nem kötelező nekik hülyének lenni, de ha azok (és azok), az nekünk most nem olyan rossz. A művelt nyugat nyelvén deeszkalációs lépés. Ha az ukránok megútáltatják magukat, Európának nehéz lesz őket annyira izzón szeretni, hogy egész Ukrajna és egész Európa elhamvadjon abban az izzásban.

A felháborodott kifakadó (szerencsére) egy nagykövet. Örülök, hogy segíthettem.

Hát ez haláli, amit megengednek maguknak ezek az ukrán nagykövetek!
A vendégek elkussoltatják a házigazdákat!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés