Nem engedik át az ukrán határon a transzneműeket

2022. március 22. 11:19
Az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepel.

Nem engedtek át több száz menekült transznemű nőt az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt – írja a ma7 a BBC-re hivatkozva. 

Mint a portál is írja: az útlevélben szereplő nem és név megváltoztatása hosszadalmas folyamat, amely több pszichiátriai vizsgálatot is igényel. Ez azt jelenti, hogy az országban több transznemű személy hivatalos papírjaiban nem történt meg a változtatás. A jelenlegi szabályozás viszont tiltja, hogy a 18-60 év közötti ukrán férfiak elhagyják az országot – ami azt jelenti, hogy egy az útlevelében „férfiként” feltüntetett személy nem lépheti át a határt.

Nyitókép: David Himbert / Hans Lucas / AFP. Illusztráció.

Összesen 144 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem olyan bonyolult ez. Ha bárki lehet nő, és a nőket nem sorozzák be, minden férfi transzneművé válna, aki nem akar harcolni. Értelmetlenné válna a kötelező sorkatonaság.

És miért is menekülnek ezek a drágaságok? Azért, mert nőnek érzik magukat? Gyenge nőnek, aki nem bírja a menetelést és nehéz neki a puska? Vagy gondoskodniuk kell a gyermekeikről? Esetleg a 'transzneműség' kiöli az emberből az 'ukránságot'? Az utóbbi nagyon érdekes, mert akkor valószínűleg mindenféle nemzeti érzést, így a 'magyarságot' is.

Minden buzit a frontra.. de az itt élőket is zavarjuk oda.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés