Az ukrán miniszterelnök-helyettes szerint Magyarország az orosz gáz miatt támadja hátba őket

2022. március 22. 20:09
Majd azt is felveti, hogy a magyar vezetés talán már némán Kárpátaljáról álmodozik.

Iryna Vereshchuk hivatalos Facebook-oldalán közzétett posztjában állt bele a magyar vezetésbe, amiért Magyarország nem támogatja a szankciókat, nem ad fegyvert és nem engedélyezi más országokból származó fegyverkészletek területén való átszállítását.

Az ukrán miniszterelnök-helyettes szerint Magyarország ezzel gyakorlatilag mindenre nemet mond, ami segítené őket az oroszokkal szemben vívott háborúban. Vereshchuk álláspontja szerint nagyon kicsi a különbség Budapest hivatalos retorikája és egy nyíltan oroszbarát álláspont között. Az okokat keresve bejegyzésében úgy fogalmaz:

„Miért? Ez azért van, mert kedvezménnyel akarják az orosz gázt? Vagy talán azért, mert némán Kárpátaljánkról álmodoznak? Mi lesz a magyar emberekkel? Ők fognak hátba szúrni minket, miközben ilyen nehéz helyzetben vagyunk? Magyarországnak csak a jobb oldalra kellene állnia, a civilizált világ oldalára” – olvasható a bejegyzésben.

Nyitókép: YouTube

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

Összesen 635 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi a helyzet a kisebbségi nyelvtörvénnyel?

Talán jobb lenne, mint egy náci Ukrajna.

Milyen alapon várják el, hogy mi az ő kedvükért lemondjunk az érdekeinkről? Nem kellett volna amerikai zsoldba szegődni, estközzé válni ahhoz, hogy Európa és Oroszország közé éket verjenek.

És akkor csodálkoznak, hogy nem az ukránoknak drukkolunk... Nem ennek az Ukrajnának, az biztos. A faszom sem akar ilyen szomszédot.

A CIA üzenetét hallhattuk.

De azért nagyjából képben vagy arról, hogy amit a lúd hiányol (fegyvereket), azt MZP sem készül megadni neki? Őt idézem: "Orbán fegyvereket küld Ukrajnába, mi mentőautót."

A két testvérnép összefogva Európa vezető gazdaságai közé emelkedhetne, de Ukrajna Nyugat-Európa kvázi gyarmatává akar süllyedni.

Kárpátalja hogyan került hozzátok?

Ez a két hír így egymás alatt..m egészen sokkoló.

Hogy lehet egy ország vezetése ennyire ALJAS?!?
Állítólag élet-halál harcot vívnak, és akkor méltánytalanul, aljas módon belekötnek abba a szomszédba, amelyik a háború első pillanatától MINDEN HUMANITÁRIUS SEGÍTSÉGET MEGAD, több százezer (!!!) menekültet vett át békében és biztonságban a közös határon, ellátja őket, segít Kárpátaljának, nem folytatom...

UNDORÍTÓ!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés