Megszólalt az élő adásban a háború ellen demonstráló orosz tévés

2022. március 21. 8:36
„Amit mi közvetítettünk a műsorainkban, az nagyon különbözött attól, ami valójában történt” – mondta el Ovszjanikova.

Marina Ovszjanikova orosz televíziós újságíró, aki élő adásban tartott fel egy „Mondjunk nemet a háborúra” feliratú transzparenst, elmondta, hogy reméli, talán sikerült felhívnia a figyelmet arra, hogy direkt propagandát terjesztenek honfitársaiknak – írja az Index a a BBC tudósítása alapján. Az 1-es csatorna nevű orosz állami televízió szerkesztője az amerikai ABC televíziónak elmondta:

tudta, hogy munkaadói hazugságokat terjesztenek Ukrajna inváziójáról.

„Én abban a helyzetben voltam, hogy láthattam, mi történik Ukrajnában. És amit mi közvetítettünk a műsorainkban, az nagyon különbözött attól, ami valójában történt” – mondta el Ovszjanikova.

Az újságíró először arra gondolt, hogy egy utcai demonstráción fog részt venni, de úgy döntött, hogy a televíziós akció „jelentőségteljesebb”, és nagyobb hatással bír.

„Meg tudtam mutatni az orosz embereknek, hogy mindez csak propaganda”

– fogalmazott. Ovszjanikovát az akció után őrizetbe vették, azonban egy 14 órás kihallgatás után szabadon engedték. A bíróság végül 30 ezer rubel (100 ezer forint) pénzbüntetésre ítélte.

Kép forrása: AFP

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

bátor tett volt, de hogy mennyire, azt ő tudja csak megítélni. ő él az orosz mindennapokban. a nyugati sajtó első eksztatikus mámorában nem győzte odaírni, hogy akár 15 év börtönre is ítélhetik a putyini diktatúrában. ehhez képest, kapott egy 100.000 ft-os pénzbírságot. (feltételezem, hogy a tévések fizetései oroszországban sem az alsó decilisbe tartoznak, így nem hiszem, hogy a bírság befizetése miatt vinné a házát a bank.)
szóval biztos, hogy a putyin vezette ország messze van egy szabad és demokratikus berendezkedéstől, de még ott sem, háború idején sem visznek a gulágra egy ilyen tett után...

o kapott egy szazezres birsagot.

mikozben Ukrajnaban "A hazaárulás fogalmába beletartozik az államellenesnek mondott tartalmak megosztása az interneten, ebbe pedig az, ha az ember nem egyértelműen Kijevnek ad igazat, vagy bármi félreértelmezhetőt ír "

@Azag Aja
Elképzelem, hogy valaki eltéveszti a választási végeredmény kihirdetését április 3-a után az NVB-nél.

3, 12, 42, 53, 90.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés