Elnémult a baloldal Anonymus új videójától

2022. március 18. 19:16
Sem az önkormányzatok, sem Patek Gábor, sem pedig a III. kerület képviselőjelöltje, Szabó Tímea nem hajlandó nyilatkozni.

Az újabb botrány teljesen elnémította a baloldalt: az Anonymus által megnevezett szereplők egyike sem kívánt felelni a Mediaworks–Hírcentrum kérdéseire, sőt a III. kerület képviselőjelöltje, Szabó Tímea sem reagált a körvonalazódó botrányra – olvasható a Magyar Nemzet cikkében

A portál szerint a Mediaworks Hírcentruma (MWH) e-mailben kereste kérdésekkel a III., a XVIII. és a XIX. kerületi önkormányzatot. Azt szerették volna megtudni, hogy milyen információik vannak Patek Gáborról, Fischer Lászlóról és Deák Róbertről, vagyis a maszkos alak szerint a körvonalazódó botrány főszereplőiről, illetve az általuk végzett tevékenységről.

Kérdéseikre csupán hallgatás volt a válasz.

Az MWH megkereste Patek Gábort, akitől azt szerették volna megtudni, elismeri-e, hogy ő van az Anonymus által közzétett pénteki videón, azonban a politikus-üzletember a lapzártig elérhetetlennek bizonyult.

Szintén meg szerették volna kérdezni Szabó Tímeától, a Párbeszéd társelnökétől, III. kerületi képviselőjelölttől, hogy mit gondol az ügyről, valamint, hogy ismeri-e Patek Gábort, ám Szabó úgyszintén nem reagált megkeresésükre.

Patek Gábor korábban Gajda Péter embere volt

A pénteken nyilvánosságot látott legújabb felvételen az Anonymusként ismert maszkos alak arról beszélt, hogy Patek Gábor, 

aki korábban Gajda Péternek, Kispest MSZP-s polgármesterének a bizniszeit intézte, újabban már a III. kerületi balos vezetés simlijeit rendezi.

A közzétett videón egy autóban játszódó jelenet látható, amelyen a vezetőülésen helyet foglaló személy átad egy papírborítékot a mellette ülő férfinak, miközben különböző összegeket említenek a beszélgető felek. Az elmondottak alapján pénz cserélhetett gazdát, hozzávetőlegesen három-négymillió forint, valamint szóba került egy későbbi, hatmillió forintos tranzakció is. Anonymus szerint az esemény egyik résztvevője Patek Gábor volt, aki legújabban a III. kerületi polgármester környékén tűnt fel – korábban pedig a kispesti szocialisták fontos embere volt. 

Patek nevét főként akkor ismerhette meg a szélesebb közvélemény, amikor 2019-ben kiszivárogtak azok a kispesti hanganyagok, amelyeken

Lackner Csaba helyi baloldali önkormányzati képviselő – bódult állapotban – részletesen beszámolt a kerület korrupciógyanús ügyleteiről.

Pateket személyes szálak kötik az Anonymus által szintén megnevezett Fischer László ügyvédhez és Deák Róberthez, hiszen mindhárman egymás Facebook-ismerősei. A cégadatok áttekintését követően a Mediaworks-Hírcentruma kiderítette, hogy Fischernek és Deáknak van egy közös vállalkozása, ez az RF Production Hungary Kft. A céget nem sokkal a 2019-es önkormányzati választások után hozták létre, főként reklámügynöki tevékenységgel foglalkozik.

A társaság számos megrendelést kapott a Kiss László DK-s polgármester vezette III. kerületi önkormányzattól. Fischer Lászlónak ugyanakkor van egy közös vállalkozása Kiss László kerületvezető feleségével is. Ez a Sight-Tech Hungary Kft., amelyben Fischer és Polyák-Kiss Ágnes egymást követték az ügyvezetői székben; jelenleg mindketten a gazdasági társaság tulajdonosai, Fischer pedig a cég ügyvezetője.

Kapcsolat van Patek Gábor és a III. kerületi önkormányzat között is

Pénteki cikkében az Index.hu talált egy további kapcsolódási pontot Patek Gábor és a III. kerületi önkormányzat között. A portál által közölt történet szerint Patek feladata volt, hogy a 2019-es választások után az új, baloldali kerületvezetésnek megfelelő baloldali irányultságú helyi lapot hozzanak létre. Ezért az Óbuda Újságot korábban kiadó és szerkesztő céggel szerződést bontottak, és a kerület közbeszerzést írt ki. 

A befutó a Key Price Kft. volt, amely 60 hónapra, azaz 5 évre nyerte el a munkát, 356 millió forint értékben.

Az Index arról írt, hogy az Úbuda Újság fotósa egy bizonyos Patek Andrea, aki valószínűleg Patek Gábor rokona.

A Mediaworks-Hírcentruma utána nézett a Key Price Kft.-nek és további összefonódást talált a botrány eddigi szereplői között. A vállalat fő tevékenysége a cégadatbázis szerint közúti áruszállítás és személygépjármű kereskedelem. Ám nem ez az egyetlen furcsaság. A szerkesztőség Kispestre költözött, Patek Gábor korábbi munkaadójának kerületébe. Itt a 206Center Irodaházban van irodájuk, ugyanabban az épületcsoportban, ahova az Anonymus által is említett Fischer László ügyvédnek és Deák Róbertnek van bejelentve a közös cége, az RF Production Hungary Kft.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 195 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha már a maffiát emlegeted, tudnál mesélni esetleg Volner Pál ügyes-bajos dolgairól?
Merthogy az esetében 83 millió Forintról nem pedig 3-4 vagy 6 millióról.

Hát, ha te csak a Habony-Médiaművek sajtójából tájékozódsz, nem is fogod megtudni, hogy mit művel a NER arisztokrácia. Merthogy hozzájuk képest a "ballibek" csak kiscserkészek.
Persze amíg Polt Péter a legfőbb ügyész, nem is fog lebukni a felső réteg.

TimiKém ma Óbudán és Békáson utcafórumozik.. Remélem Bohár is részt vesz az eseményeken és kérdez................:)

Akkor az érvelésed lényege, hogy azért érdemes a FIDESZ-t a baloldalra cserélni, mert ők 80 millió helyett csak 4-6 millió Ft-ot fognak lopni?

TimiKém ma utcafőrumozik Óbudán és Békáson..... Remélem Bohár ráér...........

KESMA:/2022/03/18/egy-kiszivargott-hangfelvetelen-mondja-el-az-index-uj-foszerkesztoje-hogy-meszaros-lorinctol-kaptak-a-penz

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés