Német lap: Európa, élen Magyarországgal, különbséget tesz jó és rossz menekültek között

2022. március 16. 10:59
Az Orbán-kormány az Afganisztánból és Szíriából érkező menekülteket a Soros által küldött megszállóknak bélyegezte, akiket nem szabad beengedni Európába, és akiket „jobb lenne, ha lelőnének” – írja a Die Tageszeitung.

A Die Tageszeitung oldalán megjelent cikk szerint Európa különbséget tesz jó és rossz menekültek között. A legjobb példa erre a menekültekkel való bánásmód 2015-ben és ma Magyarországon. Példátlan kampányban az Orbán Viktor vezette magyar kormány, amelynek túl kell élnie a 2022. április 3-i parlamenti választásokat, az Afganisztánból és Szíriából érkező menekülteket a Soros György zsidómagyar filantróp és amerikai milliárdos által küldött megszállóknak bélyegezte, akiket nem szabad beengedni Európába, és akiket „jobb lenne, ha lelőnének”. A kontraszt az ukrán menekültek, köztük sok magyar származású ukrán (némelyikük uniós útlevéllel) mostani meleg fogadtatásával nem is lehetne nagyobb.

A cikk megemlítette továbbá a Neue Zürcher Zeitung egyszerű fogalmazását is: „Ezúttal valódi menekültek”, ahol a „valódi” azt sugallja, hogy a 2015-ös háború és nyomor elől menekülő emberek unalomból vagy vicces szeszélyből hagyták el otthonaikat. A Frankfurter Allgemeine Zeitungban egy szerző azt állítja, hogy „a legtöbb menekült, aki akkoriban Törökországon keresztül érkezett az EU-ba, szigorúan véve migráns volt”. A cikk szerint ez más szóval azt jelenti, hogy azok az emberek nem voltak veszélyben, az EU nem volt elég szigorú akkoriban.

(Fotó: Az orosz-ukrán háború elől Ukrajnából menekülők a záhonyi vasútállomáson 2022. március 14-én.MTI/Czeglédi Zsolt)

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy ukrán nemzetiségű menekültből kisebb valószínűséggel lesz terrorista mint egy marokkóiból.

Még létezik Németország, beszélnek németül? Furcsa, amikor olyanok beszélnek a hazáról, akiknek már nincs. Gyorsíthatnák az iszlamizációt......

Nem, különbségtétel a valódi rászoruló menekültek, és az erőszakosan, a gazdasági jólét reményében Európába jövők között van.

2015- ben fiatal férfiak menekültek valami rossz elől. Ugyanakkor abban a rosszban ott hagyták az anyjukat, testvéreiket , gyerekeket , időseket. Gondolták, csak nekik legyen jobb.
Ők nem menekültek, hanem migránsok.

" és akiket „jobb lenne, ha lelőnének”. A kontraszt az ukrán menekültek, köztük sok magyar származású ukrán (némelyikük uniós útlevéllel) mostani meleg fogadtatásával nem is lehetne nagyobb."
A Tageszeitung egy szennylap.
Nem magyar származású ukránok, hanem magyarok.
Ezt a lelövést soha nem mondta a magyar kormány.
Menekült az első biztonságos országban lehet.(Genfi konvenció)
A papírok nélül érkező, határ kerítést és sorompókat összetörő vagy kikerülők és a szomszédos biztonságos országokon keresztül utazók (EU tag Görögország, Horvátország, Románia, tagjelölt Szerbia )illegális határátlépők illegális migránsok, nem kötelező befogadni őket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés