Niedermüller Péter: A rezsicsökkentés egy rendkívül ostoba intézkedés

2022. március 10. 11:22
A Gyurcsány-párt politikusa az orosz energiaellátás kapcsán kritizálta a magyar kormány intézkedését.

Niedermüller Péter még az ATV Start március hetedikei, hétfői adásában beszélt az orosz-ukrán háború következtében életbe lépő, Oroszországot sújtó szankciókról. A közbeszédben újabban felmerült az is, hogy a szankciókat kivetnék az energiaszektorra is, ezzel kapcsolatosan beszélt arról a DK-s politikus, hogy 

A rezsicsökkentés elképesztően ostoba és igazságtalan intézkedés”.

Erzsébetváros DK-s polgármestere az ATV műsorában azt bírálta, hogy minden magyar háztartás megkapja ezt a segítséget, szerinte ugyanis mindenkinek meg kellene fizetnie a magasabb energiaárakat, aki képes erre. Ugyanakkor arra a kérdésre, hogy hol húzná meg azt a jövedelemhatárt, amelytől fölfelé nem járna a rezsicsökkentés, azt válaszolta, hogy „nyilván nem tudom meghúzni fizetésnél a határt". Mikor a műsorvezető tovább forszírozta, hogy a baloldalnak valahol mégiscsak meg kellene húznia egy anyagi határt, ha kormányra kerülve ki akarnának zárni különböző csoportokat a rezsicsökkentés kedvezményezettjei közül, Niedermüller csak annyit mondott:

Nyilván végig kell számolni. Én biztos nem fogok kormányozni”. 

„Nem az én kompetenciám”

A Mediaworks Hírcentrum megkereste Niedermüller Pétert, hogy megkérdezze: személyesen támogatja-e az orosz gázszállítások leállítását, amit egyébként a baloldali koalíció több prominense – például a Karácsony-párti Kocsis-Cake Olivio – is szorgalmaz.

A DK-s polgármester erre kitérő választ adott: „Nem tudom ezt a dolgot sem pró, sem kontra kommentálni, mivel nem tudom, hogy milyen következményei lennének. Ez egy szakpolitikai döntés, végig kell gondolni, hogy minek milyen következményei vannak. Én semmilyen olyan ismeretnek nem vagyok birtokában, ami alapján azt mondhatnám, hogy ezt zárjuk el, azt meg nyissuk ki. Én csakis a politikai kontextusról és konzekvenciákról beszéltem.

Azt, hogy hogy kell Magyarország energiaellátását biztosítani, messze nem az én kompetenciám".

Hozzátette: nem vonja kétségbe, hogy sok európai ország függ az orosz gáztól, de szerinte Magyarországnak meg kellene próbálnia alternatív forrásokat keresni.

Niedermüller Péter rezsicsökkentéssel kapcsolatos álláspontját itt nézheti meg: 

Kapcsolódó

Márki-Zay: Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne, kevesebb vizet, áramot, gázt kell használni

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint „ostobaság volt” az Orbán-kormány részéről a rezsiárak csökkentése, szerinte éppen az árakkal kellene takarékosságra ösztönözni az embereket. Bővebben...

Összesen 112 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy elméletben roppant magabiztosan osztják az észt, de az első keresztkérdésnél összeesnek. Tehát olyasmiről okoskodnak nagy nyilvánosság előtt, amit még magukban sem gondoltak át. Gyurcsány is így kormányzott: ötletről ötletre. A közismert libás zsidóvicc jut róluk az eszembe.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés