Böjt, imádság, blaszfémia

2022. március 9. 0:10

Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu
Lukácsi Katalin performanszát szóra se méltatja a független-objektív sajtó.

„»Úgy nőtt fel előttünk, mint a hajtás, és mint a gyökér a szomjas földből. Nem volt sem szép, sem ékes, hiszen láttuk, a külsejére nézve nem volt vonzó. Megvetett volt, utolsó az emberek között, a fájdalmak férfia, aki tudta, mi a szenvedés«, satöbbi – recitálta a színpadon a katolikus hittanár a megrendítő nagypénteki olvasmányt, hogy azután egy rövid prédikációban értelmezze is a hallottakat: »A következő felszólaló nem gyarlóbb bármelyikünknél, mégis rá zúdul a hatalom minden haragja és gyűlölete és hazugsága azért, mert fél [mármint a hatalom], fél tőletek. Szeretnélek kérni benneteket, hogy köszönjük meg neki egy tapssal, hogy kiállja ezt a rengeteg gyűlöletet értetek: Márki-Zay Péter.«

Ilyenkor persze jönni szokott a sztenderd tiltakozás, hogy »a lakájpropagandista kiforgatja a szavamat! senki nem állította, hogy a miniszterelnök-jelölt messiás lenne! hogy szakasztott Jézus Krisztus!«, és valóban nem mondta, csak hát képzeljük el mondjuk március 15-én Rákay Philipet, ahogy ilyen körítéssel hívná színpadra Orbán Viktort. Az egy dolog, hogy az ellenzéki média egy emberként kiáltana fel, hogy ez tiszta Rákosi 2.0, sőt, a személyi kultusz és a klerikalizmus fullasztó elegye – de restelkedve magam is egyetértenék a tiltakozókkal.

Lukácsi Katalin performanszát ellenben szóra se méltatja a független-objektív sajtó;

azaz vagy nem lát benne semmiféle kivetnivalót, vagy helyénvalónak tartja elhallgatni az ateista szavazók elől, hogy MZP egy messiáskomplexusos szektavezér, vallásügyi felelőse pedig az ő prófétája, őket válasszátok, ha van hozzá gyomrotok.

Persze nem előzmények nélküli a dolog, hiszen a hódmezővásárhelyi »Mester« már több ízben kifejtette, politikai szerepvállalása szinte vallásos élmény, például sajtósa is mindent eldobva követte őt (az nem ismert, hogy Szent Péter megszabta-e valaha Jézus Krisztusnak, milyen kérdésekre válaszolhat, de persze simán lehet, hogy igen, csak véletlenül nincs feljegyezve), célja pedig, hogy megszabadítsa az országot a gonosztól (azaz ő már nem is egyszerűen csak a Messiás, hanem egyben az Atya Isten is). De mint tudjuk, ő össze-vissza beszél, ha fáradt, tehát nem kell komolyan venni –

most viszont egyházügyi referense, egy diplomás hittanár gondos felkészülés után nyilatkoztatta ki róla, hogy az ő sebei szereznek majd nekünk gyógyulást.

MZP pedig a színpadra lépve nem azzal kezdte, hogy szabadkozva rámutasson, ne túlozzunk, pláne egy propagandaellenes tüntetésen, pláne katolikusként nagyböjtben – nem, megköszönte az előtte szóló politikustársainak, hogy gyakorlatilag mindent elmondtak, amit kell.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért megpróbálta megszabni Szent Péter is, csak Jézus akkor azt mondta neki: "Távozz tőlem Sátán".

Ezt Izajás próféta írta, nem Jeremiás.

Bárki elvégezheti a teológiát, akinek esze van hozzá, felveszik és le is tud vizsgázni minden tárgyból..
Csakhogy ez nem elég. Plébánosa és Püspök ajánlása nélkül nem taníthat.
Lukácsi nem taníthat, mert nincs az a püspök, aki engedélyezné, hogy gyerekeket, kamaszokat taníthasson.

Dettó. Perintfalvira is ugyanez vonatkozik.

Nem véletlenül jutott eszébe Lukácsinak márkizayról imádatának tárgyáról a 4. Ebed Jahve dalok.
Már egy ideje nem Jézus, akit imád, ez az álkeresztény, álkatolikus, hanem ezt a 6 vagy 7 gyerekes márkizayt, (még maga sem tudja, majd, ha hazamegy megkérdezi) aki ugyanolyan álkeresztény, álkatolikus, aki nem tiltakozik, amikor a Sátán azt mondja neki, hogy: „Ezt mind neked adom, ha leborulva imádsz engem" Hiszen tudjuk, hogy összefogott az ördöggel.

Az Ebed Jahve dalok szerzője, Deutero-Izajás a babiloni fogság második felében Kr.e. 550-539-ben működött.

Vagyis, amit írtál az nem stimmel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés