Putyin nőnapi beszéde: Sorkatonák nem harcolnak

2022. március 8. 7:08
Az orosz elnök kedden, pontban éjfélkor, videóüzenetben köszöntötte az orosz nőket, biztosítva őket: sorkatonákat és tartalékosokat az orosz hadsereg nem vet be a harcokban.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden, pontban éjfélkor, videóüzenetben köszöntötte az orosz nőket, a nemzetközi nőnap alkalmából. Biztosította őket, hogy sorkatonákat és tartalékosokat az orosz hadsereg nem vet be a harcokban. Azt állította, hogy csak szerződéses katonák kerülnek közvetlen kapcsolatba az ellenséggel.

„Szeretnék azokhoz az anyákhoz, feleségekhez, menyasszonyokhoz és barátnőkhöz szólni, akiknek szeretteik katonák és tisztek a csatában, és különleges katonai művelettel védik Oroszországot. Tudom, hogy mennyire aggódnak a szeretteikért. Büszkék lehetnek rájuk, ahogy az egész ország büszke rájuk, és önökkel együtt aggódik értük.

Hadd biztosítsam önöket, hogy a sorkatonák nem vesznek részt, és nem is fognak részt venni a harcokban. Nem hívjuk be a tartalékosokat sem. A szükséges feladatokat kizárólag szerződéses katonák oldják meg. Biztos vagyok benne, hogy ők garantálni tudják Oroszország biztonságát és az orosz nép békéjét.”

Végül Nagy Katalint idézte:

„Szeretném felidézni ezen a napon, hogy a kortársai mit jegyeztek fel attól az asszonytól, akit Anyának hívunk Oroszországban. II. Katalin cárnőről beszélek, akinek a szobra itt áll a Kremlben. Nem orosznak született de büszke volt rá, hogy orosszá válhatott. Őt idézem: »Szóval, írással és karddal védem a hazámat, amíg csak pislákol bennem az élet«.”

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Nyikolszkij

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te krucifixi. Ne írj már ilyen hosszúakat.
Amíg eljutottam a lényegig (vagyis hogy a zORBÁN!!!!!!!!!!!), addig majd elaludtam. Hogy lesz így jutalék, ha a többiek nem olyan szorgalmasok, mint én és nem jutnak el a ZORBÁNig?

DDD

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés