Az Amnesty International bírálta az ukránokat

2022. március 7. 22:18
„A konfliktus előrehaladtával létfontosságú, hogy minden harcoló fél teljes mértékben betartsa a hadifoglyok jogait” – írták.

Az Amnesty International bírálta az ukrán hatóságokat, amiért orosz hadifoglyokat hoztak sajtótájékoztatókra. Az NGO szerint „tisztelni kell a harmadik genfi ​​egyezményben rögzített jogokat”, figyelmeztették az ukránokat. 

Az ukrán hatóságok sajtótájékoztatókon orosz hadifoglyokat mutattak be, hogy megvitassák a katonai invázióban betöltött szerepüket. A közösségi médiában lévő videókon az is látható, hogy az elfogott katonák a családjukkal lépnek kapcsolatba.

Joanne Mariner, az Amnesty International válságkezelési igazgatója elmondta: 

A konfliktus előrehaladtával létfontosságú, hogy minden harcoló fél teljes mértékben betartsa a hadifoglyok jogait”.

Megjegyezte, hogy a nyilvánosságban mutogatott hadifoglyok hazaérkezésük után otthonukban is veszélynek vannak kitéve, és családjaiknak is gondjaik adódhatnak.

Nyitókép: Amnesty International Facebook-oldala

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez nagyon szép. A szivárványban még az is belefér esetleg, hogyan lett az ukrán lakósságból háborús pajzs?

Látom erős hittel hiszel mindenben, amiben csak hinni akarsz. Jó neked. Én magam részéről meg nem hiszek el semmit, mert itt is ott is háborús propaganda van. Az alapállás mit sem változott. Az ukránok éppenolyan kővetelòdzők, mint mindig is voltak, csak még egy egyévesnek jól áll a követelődzés, addig az ukrán vezetéstől ez kissé bicskanyitogató, az oroszok pedig... oroszok na... Hazugok és büszkék, pont olyanok, akikkel nem akarunk sötét sikátorban egyedül találkozni.


A köszöntésedet meg dugd fel! Bunkó vagy, mint az oroszok! Ötvözöd az oroszok és ukránok otrombaságát és bumfordiságát és azt képzeled vicces vagy! Jó elvtárs voltál valaha, a pufajkádat meg szépen őrizgeted a szekrényben...

Mindenki Ukrajna ellen. Szegények...

Nincs zavar. Elég volt a világnak a dzsuva, most már a stabilizációban
van a dohány. A szárnysegédeknek ki lett adva a parancs.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés