Az ukrán nagykövet szerint hazája Magyarország biztonságáért is harcol

2022. március 7. 22:03
Március 15-e után most 1956-tal példálózott Ljubov Nepop.

„Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz” – üzente a magyaroknak nem is olyan rég az ukrán nagykövet. Most a HVG.hu-n válaszolt egy hosszadalmas írásban a kijelentését ért kritikákra. A nagykövet publicisztikájában kifejtette, hogy „amikor diplomáciai csatornákon keresztül arról beszéltünk, hogy a szigorú szankciókra a támadás előtt és nem utána van szükség, hogy megelőzzük Oroszország támadását,

senki nem hallgatott meg bennünket, hanem azzal hitegettek, hogy a szankciók lehetősége önmagában visszatartja Putyint”.

Március 15-e után '56-tal példálózott

„Gondoljanak bele abba, milyen volt a magyaroknak, amikor 1956-ban senki nem hallotta meg a segélykérésüket. Vajon önök nagyon diplomatikusak voltak, amikor felszólították a Nyugatot, hogy segítsenek szembeszállni az orosz tankokkal?” – reagált azokra a hangokra, kik szerint nem volt túl diplomatikus, hogy segítséget kért.

„Nagyra értékeljük a Magyarország által nyújtott humanitárius segítséget, azt, hogy

támogatják az orosz agresszor ellen bevezetett szigorú szankciókat, köszönjük a menedéket, amit állampolgárainknak nyújtanak”

 – tette hozzá, mielőtt kifejtette volna, hogy újra felszólít minket, hogy nyújtsunk több támogatást Ukrajnának. 

Putyin szerinte nem áll meg Ukrajnánál

Nepop a publicisztikában elmondta, hogy „sokan mondták, hogy Putyin nem indít totális háborút Ukrajna ellen, ám ez bekövetkezett. Sokan mondják, hogy meg fog állni Ukrajnánál, mintha nem hallották volna, hogy

Putyin a NATO keleti tagországainak demilitarizálását is célul tűzte, amit ma Ukrajnától is követel.

Ezeknek a követeléseinek a mi országunkban már bombázással igyekszik érvényt szerezni. Önöket – egyelőre – még nem bombázza. A támadás megindításához nem volt szüksége arra, hogy Ukrajna bármivel provokálja. Nem lesz erre szüksége ahhoz sem, hogy tovább menjen, ha Ukrajnát elpusztította.”

Nepop szerint csak úgy védhetjük meg magunkat, ha Ukrajnát megvédjük

„Ha mi elbukunk, az orosz hadsereg nem ezer kilométerekre lesz önöktől, hanem itt a szomszédban. Csak úgy védhetik meg magukat és maradhatnak ki a háborúból, ha segítik Ukrajnát. Ez a kegyetlen igazság.”

Nem diplomatikus”

– tette hozzá Ljubov Nepop. „Felejtsék el a diplomatikusság hiányára hivatkozó sértődést, ahogy mi is elfelejtjük azokat a kemény szavakat, amiket időnként hozzánk intéznek” – jelentette ki.

Odaszúrt egyet Budai Gyulának is

„Dr. Budai Gyula miniszteri biztos nyilvánosan felszólította Ukrajna magyarországi nagykövetét. Azt hiszem, hogy illendő lenne ugyanígy, nyilvánosan és keményen felszólítani az orosz nagykövetet is, hogy az országa fejezze be a háborút Ukrajna ellen. Vagy ez a kérésem is méltatlan beavatkozás Magyarország belügyeibe?” – zárta mondandóját a nagykövet.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

 

Összesen 157 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„Gondoljanak bele abba, milyen volt a magyaroknak, amikor 1956-ban senki nem hallotta meg a segélykérésüket."
Igen, akkoriban a maga apukája, nagybátyja jött ide.
Vagy esetleg megváltoztak? Jobban szeretik azóta a magyarokat?
Na, ez nem látszik.

Nem sokáig lesz.

Bizony ám, az egészben az egyik hazugság, hogy ezek 2014 és 2021 között kurva nagy demokraták lettek. Nézd meg, hogy mit művelnek a saját kisebbségeikkel! Azok ám a birodalmi reflexek!

Hát, szerintem nem sokáig teszi.

Szerintem nem. Ugyanilyen jönne. Majd változik a küldő ország politikája.

Hogy mit csináltok? Harcoltok Magyarországért, a magyarokért?
Hogy hazudik ez nyomorult filctoll szemöldök!

"Egy csütörtök este kihirdetett elnöki rendelettel Ukrajna megtiltja a kettős állampolgárok bármilyen hivatalviselését az országban. Volodimir Zelenszkij rendelete alapján az ukrán nemzetbiztonság listázni fogja a kárpátaljai magyar állampolgárokat is, akik a jövőben sem állami hivatalt, sem önkormányzati tisztséget nem tölthetnének be, pártok tagjai és fontos állami vállalatok vezetői sem lehetnének. Az intézkedés az eddigieknél is durvábban diszkriminálhatja a kárpátaljai magyarságot, hiszen helyben szinte mindenki rendelkezik magyar állampolgársággal is."

Zelenszkijnek le kéne mondania! Civileket, gyerekeket küld harcolni, meghalni!

Ezt mondom napok óta. Az előbb is. Mondjon le Zelenszkij.

A kettő ugyanaz.

Nem tudom, milyen alapon erőltetik az 1956-tal való párhuzamot. Nálunk a szovjetek eleve itt voltak, és nem volt semmilyen befolyásunk a saját sorsunk intézésére, nem volt választásunk. Az ukránok olyan virágzó államot és demokráciát építhettek volna, amilyen csak tellett volna tőlük, és közben csak egyetlen szabályt kellett volna betartaniuk, ne próbáljanak Oroszországgal ellenséges katonai szövetségbe lépni. Egyetlen közös motívum, hogy az USA akkor is most is a hiteget, majd cserben hagy játékot űzi.

Olaf Scholz német kancellár ma visszautasította az Egyesült Államok és Ukrajna azon felhívásait, hogy a Moszkvával szembeni nemzetközi szankciók részeként betiltsák az orosz gáz és olaj importját. „Európa szándékosan mentesítette az Oroszországból származó energiaellátást a szankciók alól ... Jelenleg Európa hőtermelési, mobilitási, energiaellátási és ipari energiaellátását nem lehet más módon biztosítani. Ezért alapvető fontosságú a közszolgáltatások biztosítása és polgáraink mindennapi élete szempontjából." - Vajon Scholznak is mondani fogja ez a luvnya : „Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz!”, meg hogy "a gáz és az olaj fontosabb-e az emberi életnél?"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés