„Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz” – üzente a magyaroknak az ukrán nagykövet

2022. március 04. 15:30

„Az 1848-as forradalom évfordulója jön, és rezsicsökkentésről beszélnek? Nem szégyellik magukat?”. Nepop Ljubov március 15-ével példálózott, elfeledkezve arról, hogy az ukránok rendszeresen zaklatták és fenyegették a kárpátaljai magyarságot, amikor a közösség a magyar nemzeti ünnepekre kívánt emlékezni.

2022. március 04. 15:30
null

Sírva üzent a magyaroknak Ukrajna budapesti nagykövete, Nepop Ljubov egy péntek délutánra szervezett konferencián, ahol azt mondta,

„Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz”

A beszélgetésen a 444 és a New York Times is részt vett.  A 444 szerint Nepop azt a kérdést is feltette, hogy a rezsicsökkentés fontosabb-e az emberi életnél?

Ismert: a nagykövet által idézett kifejezést Orbán Viktor használta a háború első napjaiban. 

A tudósítás szerint a nagykövet sírva beszélt Nepop arról, hogy a Nyugat nagyon elkésett a szankciókkal, pedig a háború előtt kérte az ukrán kormány, hogy büntessék meg Oroszországot, hátha meg lehet előzni a legnagyobb bajt.

Nagyon sok embernek kellett meghalnia, hogy végre lépjenek. De még mindig lenne mit tenni. Hány embernek kell még meghalnia, hogy lépjenek?Nektek fontosabb a rezsicsökkentés, mint emberek élete?” – kérdezte.

Az 1848-as forradalom évfordulója jön, és rezsicsökkentésről beszélnek? Nem szégyellik magukat? Nem az emberi élet a fontos? Van joguk március 15-én ünnepelni azoknak, akiknek a szabadságnál a rezsicsökkentés fontosabb? Kérem, idén csak azok menjenek ki az utcára ünneplni, akikben van bátorság kiállni a szabadság mellett!” – bocsátkozott történelmi fejtegetésbe Nepop, aki mintha elfeledkezett volna arról, hogy az ukránok rendszeresen zaklatták és fenyegették a kárpátaljai magyarságot, amikor a közösség a nemzeti ünnepekre kívánt emlékezni.

 „Ti lesztek a következők, Putyin nem fog megállni!” – mondta. Szerinte a NATO önmaga védelmében sem maradhat ki ebből a „harmadik világháborúból”.

A nagykövet megköszönte azoknak a magyaroknak a kiállását, akik tüntettek az orosz nagykövetség előtt. Szerinte nagyon fontosak ezek az üzenetek.

Nepop nagykövet ugyanakkor megköszönte a magyar kormánynak és a magyar társadalomnak, hogy milyen sokat segítenek a menekülteknek. Szintén megköszönte, hogy a magyar kormány az EU-s szankciókat és egyéb döntéseket támogatta a nemzetközi szervezetekben, és a Kárpátaljára küldött magyar állami segélyeket is.

Hozzátette, ha fegyvert nem is ad Magyarország, egyéb felszerelésekre nagyon nagy szükség lenne a túléléshez: generátorokra, hálózsákokra például. „Bár jobb a magyaroknak, ha az ukránok harcolnak most azokkal a fegyverekkel, mintha majd nekik kell ezekkel védeni a határaikat” – fogalmazott Nepop. Ezzel szemben, mint arról lapunk is beszámolt, már nemzetközleg is elismerést keltett az a bánásmód, amelyben a magyar kormány a civilekkel karöltve részesítette az Ukrajnából menekülteket – nemzetiségtől függetlenül. Margarítisz Szkínász EB-alelnök például pénteki sajtótájékoztatóján nyilatkozta, hogy „lenyűgöző látni, hogy itt, a határon és a budapesti vasútállomásokon több száz magyar tisztviselő, civil és polgár van jelen”.

Nepop azt is kijelentette: kárpátaljai magyarok is harcolnak is az oroszok ellen, ezért „legyenek részesei a győzelmeknek, ez a magyar nemzet háborúja is az agresszor ellen”. Ezzel szemben a kárpátaljai magyarok jellemzően nem tekintik a saját háborújuknak ezt a konfliktust. Ez nem csak ebből a cikkünkből derül ki, hanem abból is, hogy az ottani magyar lakosság tömegesen jön át Magyarországra.

Végezetül az ukrán nagykövet felszólította a magyarokat, hogy ne vásároljanak orosz termékeket, és bojkottálják az orosz vállalkozásokat.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Összesen 773 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BlancoAgilon38
2022. július 10. 08:58
Mielőbb takarodj haza, amíg lehet, te rohadt ribanc!
Budai Katalin
2022. március 07. 20:16
„Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz” - mondja ez a kretén, majd utána fegyvereket követel tőlünk. :-))))) Állítólag a politika művészet. Tehát jól sípcsonton rúgom az ellenfelemet, majd után szeretnék tőle kérni és kapni valami szívességet. :-))))
Kalakotkas
2022. március 06. 17:07
Kedves Nagykövet asszony! Adjunk fegyvereket, zárjuk el a gázt, zavarjuk ki az orosz nemzetiségű embereket? Miért kellene tönkre tenni a gázzal működő ipari létesítményeinket, miért kellene megfagyni a Magyar embereknek és miért kellene fegyvert adnunk azoknak az ukrán ultranacionalista, fasiszta csőcseléknek, akik béke időben masíroztak Beregszász utcáin és a magyarság kiirtásával fenyegetőztek. Kedves barátnője vajon most hol lázít a Magyarok ellen, mert mint a videóban látható elég egyértelmű - en oldaná meg az ősi földjén született magyarság eltávolítását. És végül: remélem van olyan okos a kormány, hogy egy ilyen felfuvalkodott pulyka miatt nem haragítja magára Oroszországot. https://internetfigyelo.com/fontos-magyarellenesseg-ukrajnaban-az-ungvari-tv-2019-es-dokumentum-filmje/
juhasz001
2022. március 05. 20:00
"Kedves" Nagykövet Asszony! Ön tökéletesen alkalmatlan feladata ellátására, mert diplomata ilyet akkor sem mond, ha magában úgy is gondolja. Önt, ezen nyilatkozata alapján, azonnal ki kellene utasítani Magyarországról. Amit most az oroszoktól kapnak, azt Önök szívós kb. 10 éves szemét politizálással hozták össze maguknak: megcsináltak egy forradalomnak nevezett külföldről irányított műbalhét, azóta az Ukrajnának nevezett, mesterségesen összepofozott államot milliárdos oligarhák és a CIA irányítja, szemét módon bánnak a kisebbségekkel, folyamatosan hiteleket vesznek fel az IMF-től (a lehető legrosszabb helyről ahonnan csak tehetik, nem törődve azzal, hogy a hitelek mellé "kapott" feltételekkel megnyomorítják az embereket), hazaáruló módon kiárusítják az országuk javait tökéletesen elárulva az ott élő népeket, és amikor az oroszok úgy döntenek, hogy nem nézik tovább, hogy Önök hogyan csinálnak a "szájukban" Ukrajnából a pénzügyi háttérhatalmat kiszolgáló ellenséges katonai támaszpontot (aminek Soros Gyurka egy középszintű sakkfigurája-ugye ismerős a név?) akkor sírnak mint a fürdős kurvák. Természetesen a szenvedő kis embereket sajnáljuk, lehetőségeinknek megfelelően segítünk is rajtuk, (amit Ön olyan szépen megköszönt otromba nyilatkozatával). De, ezt a háborút az Önök vezetése okozta, Önök miatt halnak meg civilek, Önök juttatták erre a sorsra az embereket, de Önöknek csak az a lényeg, hogy külföldről a zsebeiket Rothschildék jól teletömjék. További jó hazaárulást!! Valamint van itt még egy apróság "kedves" Nagykövet Asszony: Önök pofátlanul bitorolnak valamit, amihez nekünk magyaroknak szűken számolva kb. 1200 év, kicsit bővebben számolva kb. 1600 éves ősi jussunk van, mi úgy hívjuk, hogy Kárpátalja. Szívesen levesszük ezt a terhet az Önök válláról, adják vissza nekünk ezt a területet, Önöknek úgy sincs semmi közük hozzá. (az ott élő magyaroknak ruszinoknak majd mi lehetőséget adunk az emberhez méltó élethez, mert Önöktől ezt úgysem fogják soha megkapni. Úgyhogy: HAJRÁ OROSZOK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!