A tanú állítja: Molnár Zsolt 40 millió forint vesztegetési pénzt vett át az Olimpia Parkban

2022. február 28. 8:41
A politikus a minap járt az ATV-ben, ahol ártatlannak vallotta magát.

A korrupciós ügybe keveredett Horváth Csabán és Tóth Csabán kívül egy harmadik szocialista politikus, Molnár Zsolt körül is egyre forróbb a levegő. Fuzik Zsolt állítja, a politikus vesztegetési pénzeket fogadott el tőle – derül ki a Magyar Nemzet birtokába jutott kihallgatási jegyzőkönyvből. Az MSZP-s honatya az iratok szerint 40 millió forintot vett át az Olimpia Parkban.

A Magyar Nemzet információi szerint a költségvetési csalással gyanúsított Fuzik Zsolt 2021 őszén vádalkut kötött a nyomozókkal és több általa ismert, politikusokat érintő bűncselekményről is beszámolt.

A férfi vállalta a hazugságvizsgálatot, a poligráf szerint igazat mondott, amikor a vesztegetésekről vallott.

Mint ismert, Fuzik Zsolt is azon gyanúsítottak között van, akikre 2021 nyarán csapott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanújával, a hatóságok szerint társaival 19 milliárd forint értékben állítottak ki fiktív számlákat. A hamis dokumentumok a SYS IT Services Kft.-nél és a hozzá kapcsolódó gazdasági társaságoknál keletkeztek. A számlák segítségével a csalók a saját jövedelmüket növelték és a vesztegetési pénzeket is így fizették. Fuzik vallomásaiból olyan kép bontakozik ki, hogy

a férfi afféle intéző volt a cégcsoporton belül, akire a főnökei a piszkos munkát, a vesztegetési pénzek átadását bízták más feladatok között.

Az ügyészség kezdeményezte Tóth Csaba mentelmi jogának a felfüggesztését

Így kerülhetett képbe a zuglói parkolási ügyekben is, ahol a SYS IT Services alá tartozó egyik cég nyerte el a parkolásüzemeltetési feladatokat. Itt 2017 és 2019 között vallomása szerint

Fuzik Zsolt minimum 250 millió forintot, a profit felét adta át Tóth Csaba szocialista országgyűlési képviselőnek és Horváth Csaba fővárosi MSZP-s politikusnak,

aki 2019-től a kerület polgármestere lett. Azt nem tudni, hogy Tóth és Horváth milyen arányban osztozott a negyedmilliárd forintnyi vesztegetési pénzen, ám a későbbi kerületi vezető néhány alkalommal ezen felül is kért és kapott pénzt – legalábbis az eddigi vallomások alapján így látszik.

A múlt héten egyébként az üggyel összefüggésben az ügyészség kezdeményezte Tóth Csaba mentelmi jogának a felfüggesztését. Fuzik Zsolt azonban nem kizárólag Zuglóban dolgozott, a SYS IT Services fővárosi pályázatába is bevonták. 

A cég 2019 nyarán nyert el egy jelentős közbeszerzést, amely alapján két éven át milliárdokért működtethették a BKV informatikai rendszereit. Ebben az ügyben bukkant fel Molnár Zsolt és társa, akik a pályázat beadása előtt keresték fel a SYS IT-t azzal, hogy „nem támadják meg a szerződést” ha fizetnek nekik. Fuzik szerint Molnár 40 milliót kért, a társa 30-at és a megállapodás szerint a „díj” két évre szólt. 

A pénz egy Hugo Boss irattáskában volt

A vallomás szerint Molnár Zsolt kezdetben bizalmatlan volt Fuzikkal szemben, a pénzátadást ezért egy közös ismerősük, Z. Zs. segítségével akarták lebonyolítani, ám a tervezett találkozók meghiúsultak. A vallomásrészletek alapján nem világos, hogy Fuzik Zsolt miért nem tudott találkozni a közvetítővel, ám később az MSZP-s országgyűlési képviselő maga jelentkezett nála.

„2019 második felében 40 millió forint vesztegetési pénzt adtam át Molnár Zsolt országgyűlési képviselőnek” – jelentette ki vallomásában Fuzik Zsolt. A pénz átadásának a körülményeiről elmondta, Molnárral 2019. augusztus 6-án találkoztak délelőtt 10 órakor a Casa Bianka étterem előtt az V. kerületben, ahonnan az Olimpia Parkba sétáltak.

Fuzik a pénzt egy fekete bőr Hugo Boss irattáskában vitte magával. A parkban leültek egy padra, majd odaadta a politikusnak a táskát, aki megköszönte és azt mondta: „rendben vagyunk”. Fuzik Zsolt vallomásában megemlítette, hogy a táskát nem kapta vissza.

Molnár Zsolt a vesztegetésről szállingózó hírekre a múlt héten pénteken az ATV-ben reagált, ahol igyekezett előre menekülni. Közölte, valóban találkozott Fuzik Zsolttal és egy padon ülve beszélgettek az Olimpia Parkban, de tagadta, hogy pénzt vett volna át a férfitól.

Fotó: Ficsor Márton

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezeket a pénzeket Ferenc testvérnek kellett leadni?

Demokratikusabb országokban elegánsabban csinálják ezt. Ott a közéleti pálya elhagyásakor egy nagyvállalat vezetőségében találhatja magát egy miniszter.

Hoppácska.

A Moslék PROMINENSE, az "egység" egyik fő kovácsolója, a moslékos lista 11. helyezettje.

"a Tiszták koalíciója"

Aki "ártatlan", az nem ilyen ötölve-hatolva beszél, de így, de úgy, talán, lehet, hogy azért volt valami stb mint Molnár Zsolt. Hanem úgy mint Varga Judit: minden sajtóterméket is beperelek, aki ezt a hazudozást terjeszti. Abba is maradt a gyanúsítgató sutyorgás.

"Fuzik Zsolt vallomásában megemlítette, hogy a táskát nem kapta vissza"

Mit képzel! Még a táska is visszajár? Fuzik Zsolt elégedjen meg annyival,
hogy nem 45 millát kellett adnia Molnárnak.

Mert a másik oldal felhúzta a fehér kesztyűt, mondván nem lapátol
szart a kampányidőszakban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés