Don-kanyar 2

2022. február 22. 12:45

Sneider Tamás
Facebook
Én nem szeretném, ha a jelenlegi miniszterelnök-jelölt kiküldené a hadseregünket a Don mellé.

„Pár héttel ezelőtt írtam, hogy jó lenne tudni, mi a baloldal elképzelése az orosz-ukrán helyzetről, mert lassan háború lesz. A baloldali emberek szokás szerint elkezdtek mocskolni, mert ilyet mertem felvetni a választások előtt jó ötven nappal.

Azóta két dolgot tudtunk meg: miután a minszki megállapodást nem tartotta be Ukrajna, Oroszország elismerte a két orosz köztársaságot, és már be is vonultak a csapataik megvédeni a szakadárokat az ukrán haderővel szemben. Ebben a pillanatban, mikor e sorokat írom még nincs háború, de egy paraszthajszál választ el tőle. A másik, amit megtudtunk a Partizán adásából, hogy Márki-Zay Péter – a NATO esetleges felkérésére – a magyar hadsereget nyolcvan év után újból kiküldené a Don-kanyarba az oroszok ellen.

Egy lehetséges háború előtt pár nappal – vagy talán mindössze pár órával – és a választás előtt negyven nappal fontos tudni ezeket a dolgokat.

Én személy szerint nem szeretném, ha a jelenlegi miniszterelnökjelölt kiküldené a hadseregünket a Don mellé, mert biztosra veszem, hogy még addig sem tudnának kitartani az orosz haditechnikával szemben, mint nagyapámék tették ezt nyolcvan évvel ezelőtt.

Azt pedig végképp nem szeretném, ha a fiaimat is besoroznák egy ilyen »kaland« miatt. Nagyon kíváncsi vagyok mi erről a magyarok véleménye. Mindössze annyit kérek, hogy a téma komolyságához illően tisztelettel ütközzenek a vélemények.”

Nyitókép: Wolfgang Schwan / Anadolu Agency / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a srác még jobbikos, és most megy szembe a moslékkal, vagy már őt is kizárták?

sneiderkém, a Don az odébb van. Csak úgy mondom.
ha nem találod a térképen, keresd Solohov mellett.
D

Tévedés. Az Gyöngyösi Márton.
Schneider már nem jobbikos.

Sajnálattal olvasom. Azt hittem, máma még tovább hasad moslék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés