Azoknak, akik egy oroszbarát ukrajnai kormány hatalomra kerülésében reménykednek

2022. február 20. 8:33

Rácz András
Facebook
Nem fog javulni a kárpátaljai magyarok helyzete. Sőt, épp az ellenkezője a valószínű.

„Azok kedvéért, akik abban reménykednek, hogy Ukrajna esetleges katonai veresége és egy oroszbarát(abb) ukrajnai (báb)kormány hatalomra kerülése után majd javulna a kárpátaljai magyarok helyzete: erre semmi garancia nincs. Sőt, éppenséggel az ellenkezője a valószínű, két okból.

Egyrészt, ha kitör a háború, az nem lesz sem kicsi, sem korlátozott. Ukrajna katonai veresége pedig azt jelentené a kárpátaljai magyarok számára, hogy működésképtelen rommá válik az ország, ahol élnek. Szétlőtt erőművek, tönkretett közszolgáltatások, romokban heverő bankrendszer, összeomló gazdaság, elmenekülő külföldi befektetők, tönkrement utak, hidak, vasutak, és persze olyan humanitárius katasztrófa, amit Európában a jugoszláv tragédia óta nem láttunk.... sokkal, sokkal nagyobb lenne, mint amit Oroszország ukrajnai háborújának 2014-es kezdete óta látunk, pedig az sem kicsi. Épp a volt Jugoszlávia példája mutatja, hogy sok évtizedes munka az újjáépítés egy komolyabb háború után. Valóban ezt kívánná bárki a kárpátaljai magyarságnak...?”

 

Nyitókép: Donyeck, 2022. február 19.
Evakuálásra váró emberek egy buszon Donyeckben 2022. február 19-én. Gyenyisz Pusilin, a függetlenségét önhatalmúlag kikiáltó, délkelet-ukrajnai "Donyecki Népköztársaság" vezetője teljes mozgósítást rendelt el. A szakadárok bejelentették, hogy már több mint hatezer embert, köztük 2400 gyereket evakuáltak Ukrajna keleti részéből Oroszországba. A két délkelet-ukrajnai szakadár terület - a "Luhanszki Népköztársaság" és a "Donyecki Népköztársaság" - vezetője az ukrán hadsereg támadási terveire hivatkozva pénteken rendelte el az ott élő nők, gyerekek és idősek tömeges Oroszországba menekítését, jóllehet Kijev tagadta, hogy támadásra készülne ellenük. MTI/AP/Alekszej Alekszandrov

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az oroszok legalább megértőbbek voltak kisebbségeik kisebbségeivel.

Jajj bazmeg, ki a lófasz akar háborút a szomszédban?

Hruscsov komolyan vette annak idején a beregszászi járásban tervezett hovatartozási népszavazásra tett ígéretét, ennyit talán remélhetünk.

Ha szétlövik a szomszéd országot, az nyilván senkinek nem jó, aki ott él, meg olyan nagyon nekünk se, meg ki tudja, mit kezd egy háborúba keveredő atomhatalom a bombáival, szóval ez világos, de mi az Ön saját mondandója? Hogy ami senkinek nem jó, az többek között a magyaroknak sem az?

Mert a népnek látható ellenségek kellenek. A maffia ellen mégsem vehetik föl a harcot, amikor ők a munkaadóik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés