Tűz ütött ki egy tengerjáró hajón a Jón-tengeren

2022. február 18. 16:40
Olaszországba tartott a hajó 239 utassal a fedélzetén, amikor péntek hajnalban tűz ütött ki a rakodótérben.

Tűz ütött ki péntek reggel a Jón-tengeren egy olasz zászló alatt közlekedő, 237 utassal és 51 fős legénységgel haladó hajó fedélzetén, amely az északnyugat-görögországi Igumenica kikötőjéből tartott a kelet-olaszországi Brindisi felé – közölte a görög kikötői rendőrség. A forrás tájékoztatása szerint eddig nem számoltak be áldozatokról.

Kosztasz Tacafadosz, a görög kereskedelmi tengerészetért felelős államtitkár a Szakad görög magánrádiónak azt mondta, hogy minden utas épségben van, és a mentőcsónakokban tartózkodik.  Az Euroferry Olympia utasszállító hajó utasait Korfura szállítják – közölte a görög parti őrség, amely megkezdte a mentési műveletet.

A hajó kapitánya arra kérte az utasokat, hogy hagyják el a hajót, a parti őrség járőrhajót és vontatóhajót küldött a helyszínre - derült ki a szolgálat közleményéből.

Az incidens helyi idő szerint hajnali fél öt körül történt Korfu északi partjainál, Görögország és Albánia között – közölte az AFP francia hírügynökséggel a görög parti őrség sajtóosztályának egyik tisztviselője. A tűz okai még nem ismertek, az ügyben vizsgálatot indítottak – számolt be a parti őrség.

(MTI)

Nyitókép: Albán védelmi minisztérium / Anadolu Agency / AFP

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés