Spanyolországban arra taníthatják a gyerekeket, hogy a nemek „társadalmi konstrukciók”

2022. február 15. 16:51
Kedden hagyta jóvá a miniszterek tanácsa Spanyolországban a kora gyermekkori nevelés új tantervét.

A spanyol kormány végrehajtó hatalmának legfőbb döntéshozó testülete jóváhagyta azt az új, kora gyermekkori nevelési tantervet, amely először vezet be tartalmi és értékelési ajánlásokat a hatéves és annál fiatalabb gyerekek számára a nem kérdésében – írja a The European Conservative a spanyol El Mundo beszámolójára hivatkozva. Mint megjegyzik, a kormány szerint az új tanterv célja, hogy elősegítse a gyerekek „maximális fejlődését”, megtanítsa őket a „személyes autonómiára és a pozitív, kiegyensúlyozott önkép kialakítására”.

Az oktatók számára egyelőre választható marad az új tartalom és értékrend. Ám ha az állami iskolák elfogadják és végrehajtják a baloldali liberális és kommunista koalíció vezette kormány új iránymutatásait, elvethetik a „nem” bináris felosztását, és arra ösztönözhetik a diákokat, hogy fedezzék fel „kedvenc nemi identitásukat” – írja a konzervatív értékeket képviselő portál. Hozzáteszik: Spanyolország 17 autonóm közösségéből 12-ben baloldaliak kormányoznak.

Nyitókép: Fanatic Studio / Gary Waters / SCIEN / FST / AFP

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De azért persze végig tagadják, hogy a baloldal mindenhol pontosan erre törekszik, aztán ahol hatalmon vannak, szépen lépésenként bevezetik - nálunk is ugyanezt csinálnák.

"személyes autonómia" - felületes benyomások alapján értékelni a világot?

Ez a baloldali profán teremtésteológa...A létező és élő Isten teremt - férfinak és nőnek -, s ezért mivel ő a VALÓDI ABSZOLÚT LÉT, ezért átfogó a döntése, amit követni KELL. A balos demiurgosz meg nem abszolút, ezért nem kell - sőt, nem szabad -követni! Az idők végén pedig jön az Utolsó Ítélet, s mindenki számot ad a Szentháromság színe előtt a tetteiről.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés