Soroshoz köthető kutató véleményét visszhangozza Márki-Zay

2022. február 11. 13:37
Dalibor Rohac szerint „megkönnyebbülés”, Márki-Zay szerint „főnyeremény” lenne Brüsszel számára az ellenzéki győzelem.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, ha egy tagállam kormánya azt csinálja, amit Brüsszel akar, úgy akkor sem indítanak az adott ország ellen vizsgálatot, ha ott nagy a korrupció és lopják az uniós pénzeket. Ellenben ha egy tagállam szembemegy Brüsszel akaratával, akkor folyamatos támadásokra számíthat – összefoglalva erről beszélt Dalibor Rohac, egy amerikai kutatóintézet munkatársa a Magyar Nemzet birtokába jutott egyik felvételen. 

Dalibor Rohac

Dalibor Rohac rendszeresen bírálta az elmúlt években a magyar kormányt a nemzetközi sajtóban, és kapcsolatot épített a hazai ellenzékkel – emlékeztet a Magyar Nemzet. Az egyik amerikai kutatóintézet munkatársa Magyarországot lejárató első cikkét 2012-ben a Weekly Standard-on közölte le, melynek címe „Magyarország útja a szolgaságba” volt. 

Pénzügyi szigorítást javasolt hazánk ellen, Korrupcióval és az orosz érdekek kiszolgálásával vádolta hazánkat, de Rohac egyike volt azoknak a nemzetközi szakértőknek is, akik azt az egyértelmű álhírt terjesztették el hazánkról, hogy a veszélyhelyzet meghosszabbításával a magyar kormány megszüntette a parlamentáris demokráciát. Az Orbán-ellenes kutatóról ide kattintva olvashat bővebben.

Rohac: Brüsszelben nagyon megkönnyebbülnének, ha Orbánt leváltanák

Dalibor Rohac a Magyar Nemzet írása szerint a korrupció és az orosz kapcsolat megítélésén keresztül mutatta be a Magyarországgal szemben alkalmazott alaptalan megkülönböztetést, támadást. Egyúttal közölte: Brüsszelben nagyon megkönnyebbülnének, ha Orbánt leváltanák, és ismét a baloldal kerülne kormányra Magyarországon.

Véleményem szerint ha Orbánt leváltanák, és ismét a szocialisták kerülnének kormányra Magyarországon, akkor Brüsszelben nagyon megkönnyebbülnének”

– vélekedett Rohac, s azt is kifejtette, miért gondolja így: „ne feledjük, hogy 2010-ben a szocialisták korrupciós botrányokba buktak bele, és Magyarország megosztottsága sem Orbánnal kezdődött”. Rohac itt minden bizonnyal arra utalt, hogy bár Brüsszel rendre a korrupció miatt támadja, bünteti a jelenlegi magyar kormányt, a visszaélések vélt vagy valós mértéke a legkevésbé sem érdekli az uniós bizottságot – teszi hozzá a Magyar Nemzet.

Márki-Zay szerint is jól jönne Brüsszelnek az ellenzék győzelme

A portál értesülése szerint Márki-Zay Péter a Timothy Garton Ash angol történésszel folytatott londoni beszélgetésében a moderátor felvetésére mondta el: szerinte

az ellenzék győzelme főnyeremény lenne Brüsszel számára. 

A baloldali miniszterelnök-jelölt arra is kitért, véleménye szerint Magyarországot ma már fel sem vennék az Európai Unióba, mivel hiányzik a fékek és ellensúlyok rendszere.

A baloldal miniszterelnök-jelöltjének angliai útjáról mi is hírt adtunk több cikkünkben is. Márki-Zay itt többek között vallásos élményként írta le Péterfi Judit és Simon András csatlakozását a kampányhoz, majd a partizános Gulyás Mártonról szólva azt mondta: „Ő nyíltan meleg és szerintem kommunista. Nagyon szeretem!”

Később az is kiderült, Londonban Bajnai Gordonnal is összefutott – igaz ahhoz, hogy ez napvilágot lásson, egy szemfüles Mandiner-olvasó is kellett.

 

Nyitókép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés