Kikényszeríthető-e Völner Pál letartóztatása?

2022. február 7. 8:06

dr. Sándor Zsuzsa
24.hu
Felmerül annak a veszélye is, hogy a gyanúsított megszökik.

„Az eddig napvilágra került iratokból Völner Pál számos további – közvetlenül nem a végrehajtói karhoz kapcsolódó – tevékenységének gyanúja is felmerülhet. A mentelmi jog felfüggesztéséről szóló országgyűlési határozatban írtak szerint egy iskola működési engedélyének ügyében Völner két minisztérium, az Emmi és az ITM embereivel is tárgyalt, továbbá pályázati kiírást is igyekezett elérni egy »vízüzemű motorhoz«. Természetesen mindezt anyagi juttatás reményében. Völner, aki mentelmi jogának felfüggesztésekor azt ígérte, hogy együttműködik a nyomozó hatósággal, ezt másnapra már elfelejtette. Bűnösségét nem ismerte el, kérdésekre nem válaszolt és a meghozott határozat ellen panaszt jelentett be. Ezzel olyannyira meggyőzte a Központi Nyomozó Főügyészséget, hogy gyanúsítotti kihallgatása után békésen távozhatott. Mit is mond a törvény arról, vajon mik lehetnek az indokai egy »személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedésnek«? Röviden és leegyszerűsítve akkor kell ilyent elrendelni:

ha  feltételezhető, hogy a gyanúsított megszökne vagy elrejtőzne,   

ha a bizonyítást veszélyeztetné például azzal, hogy másik gyanúsítottat vagy tanút megfélemlítene vagy befolyásolna,   

ha valamely tárgyi bizonyítékot elrejtene vagy megsemmisítene, vagy ha újabb bűncselekményt követne el,   

illetve a már megkezdett bűncselekményt folytatná.

Ha ezek közül bármelyik lehetőség fennáll, két intézkedést lehet/kell megfontolni: a bűnügyi felügyeletet (lánykori nevén a házi őrizetet), illetve a letartóztatást. A bűnügyi felügyelet – lábbilinccsel vagy anélkül – a szökés veszélyét valószínűleg elhárítaná, ám arra nem lenne alkalmas, hogy a bizonyítás megnehezítését vagy meghiúsítását megakadályozza. Hiszen a »házi őrizetben« lévő személyt bárki meglátogathatja, nem beszélve a telefonálás vagy üzengetés lehetőségéről. Marad tehát a letartóztatás.

Egy lehetséges 10 éves büntetésnél már felmerül annak a veszélye is, hogy a gyanúsított megszökik. Megfontolandó, hogy milyen viszonya van a gyanúsítottnak a »büntetőeljárásban részt vevő más személyekkel«. Az egykor nagyhatalmú államtitkár kapcsolati hálóját tekintve ez sem elhanyagolható szempont. Tényleg nem kíváncsiak az ügyészek például Völner és miniszter főnöke, Varga Judit kapcsolatára, sem az Emmiben és az ITM-ben megkeresett személyekre, a pályázati kiírás ügyére és még annyi minden másra? Nem is tudnám felsorolni, hány olyan ember lehet, akiket a szabadlábon védekező Völner befolyásolni tud, vagy hány olyan, eddig elő nem került bizonyíték lehet, melyeket érdemes még idejekorán eltüntetni. Annak meg ugyan mi lehet a magyarázata, hogy azok a végrehajtók (nem Schadl György, hanem a többiek), akik Völnernél sokkal kisebb súlyú, mindössze 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követhettek el, Völnerrel ellentétben már jó ideje letartóztatásban vannak?”

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sándor Zsuzsa, így érthetően rosszul viselte, hogy 2012-ben nyugdíjba kellett vonulnia, s az élére állt a hivatalukat és befolyásukat vesztett, a kommunista érában szocializálódott exbírótársainak. Partnerre, szoros szövetségesre a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata által támogatott Helsinki Bizottságban talált; a liberális jogvédőkkel egészen az Emberi Jogok Európai Bíróságáig vitték az ügyet, amely persze ebben az eljárásban is az Orbán-kormány ellen döntött.

Ekkoriban lett Sándorból az ellenzéki holdudvar meghatározó tagja. Először csak a - minő szerénység! - Jog-Ász címmel indított blogján ekézte a rendszert. Aztán jöttek az interjúk az országos lapokban, tv műsorokban, szakértőként keresték, s terjesztették szavait a balliberális médiumok. Szerzője lett a 24.hu-nak, a Vasárnapi Híreknek, a Pesti Bulvárnak, a zoom.hu-nak, és előszeretettel osztja meg jegyzeteit például az erzsébetvárosi MSZP alapszervezet.

S mindeközben, bár azt írta: “Ügyvéd lehetnék, de nem leszek”, nyilvánosan a védelmébe vette Hagyó Miklóst, Hunvald Györgyöt, a sukorói svindli vádlottjai, Czeglédy Csabát, a MAL Zrt. vezetőit stb. Másfelől “különös érzékenységet” mutat a magyar nemzet iránt, aminek olykor tanújelét is adja – mint például az egyik blogposztja címében: “Magyar seggbe magyar lóf@szt!"
Forrás: https://tuzfalcsoport.blogstar..

Sándor Zsuzsa hosszú ideig ügyészként, majd bíróként is dolgozott.
Elképesztő, hogy ez a létező szocializmusban szocializálódott alak mennyire semmibe veszi a tényeket és Völner Pál letartóztatásának kikényszerítésének szükségességéről akarja meggyőzni a közvéleményt.
Azt állítja mereven, hogy Völner " ...az ITM embereivel is tárgyalt, továbbá pályázati kiírást is igyekezett elérni egy "vízüzemű motorhoz". Természetesen mindezt anyagi juttatás reményében."

A fantasztikus történetben Schadl többségi részvényes lett egy Aqua Energy Solution Zrt. nevű cégnek, eközben megszerezte valami furcsa találmánynak a terveit, ami ,,belső égésű benzin üzemű Otta- 6 motorból átalakított víz üzemű motor„. És ami ,,vízből állít elő mechanikai- illetve villamos generátorhoz kapcsolva villamos energiát”.
A folytatásában állítólag Völner pénzért vállalta (volna), hogy az ITM körforgásos gazdasági fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkáránál eléri, hogy írjanak ki egy pályázatot melyre Schadl motorjával, a Calmit Hungária Kft. pályázati támogatást nyerhetne el.
A történet több ponton sántít:

1. Az ITM (az Innovációs és Technológiai Minisztérium) nem hülyék gyülekezete, akik akármennyire vad baromságot elhisznek, amelyek ellentmondanak a csaknem kétszáz éve ismert a természeti törvényeknek, amelyek ellentmondanak a víz üzemű motorról terjesztett mesének .
Az újabb sajtóhírekből kiderült az is, hogy az Aqua Energy Solution Zrt.-vel kapcsolatban 2021 november 28.-án kerestek iratokat a Központi Nyomozó Főügyészség emberei, de nem találtak semmiféle pályázatot, vagy azzal kapcsolatos tárgyalásokra utaló anyagot, ami alátámasztotta volna Schadl vádjait.

2. Völner értelmes ember és már középiskolai tanulmányai során megismerkedhetett a hőtan törvényeivel, akit nem lehet megetetni ilyen primitív baromsággal, mint a ,,belső égésű benzin üzemű Otta- 6 motorból átalakított víz üzemű motor„.
3. Ezért elképzelhetetlennek tartom, hogy Völner pénzért vállalta (volna) azt a szerepet, amiről Schadl (meg a "szabad sajtó") gátlástalanul mesél!

Nem találták nyomát sem.

Nyoma lenne egy ilyen pályázatnak, hacsak nem feltételezel összeesküvést, hogy alátámaszthasd kényszerképzeteidet.
Azonkívül nem valósítható meg a ,,belső égésű benzin üzemű Otta- 6 motorból átalakított víz üzemű motor„. És ami ,,vízből állít elő mechanikai- illetve villamos generátorhoz kapcsolva villamos energiát”.
Már csaknem kétszáz éve ismertek azok a természeti törvények, amelyek ellentmondanak a víz üzemű motorról terjesztett mesének.
Ha azt feltételezed, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztériumban olyan műveletlen emberek dolgoznak, akik nem ismerik ezeket az összefüggéseket, akkor akkorát tévedsz, mint egy elefánt!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában