Az ukrán külügyminiszter szerint az ellenségnek kellene félnie tőlük

2022. február 7. 10:22
Dmitro Kuleba pánikkeltéssel vádolta Washingtont.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter arra kérte a lakosságot, ne vegye figyelembe az „apokaliptikus jóslatokat” egy küszöbön álló orosz invázióval kapcsolatban – írja a Portfolio a Reutersre hivatkozva. Ukrajnának erős hadserege van, példátlan nemzetközi támogatás áll mögötte, az ukránok pedig hisznek hazájukban – írta a külügyminiszter Twitter-bejegyzésében. Az ellenségnek kellene félnie tőlünk, nem nekünk tőlük – írta Kuleba.

Hozzátették: Kuleba bejegyzése azután íródott, hogy amerikai tisztviselők azt mondták, Oroszország az Ukrajna lerohanásához szükséges katonai erő 70 százalékával már rendelkezik az ukrán határ közelében. Joe Biden amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója, Jake Sullivan szerint pedig Moszkva bármelyik pillanatban katonai hadműveletet indíthat Ukrajna ellen. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a múlt héten Kulebához hasonlóan nyugtatta a kedélyeket, mondván,

Ukrajna nem süllyedő Titanic,

Washingtont és a médiát pedig azzal vádolta, hogy pánikot kelt, ami kedvezőtlenül hat az ukrán gazdaságra. Különböző fővárosoknak különböző forgatókönyvei vannak, de Ukrajna bármilyen fejleményre készen áll – írta az ukrán külügyminiszter.

Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés