Újfent áll a bál a Jobbik és Márki-Zay Péter között

2022. február 7. 20:06
Most a köztársaságielnök-jelölt személyén nem tudnak megegyezni.

A Telex információi szerint Iványi Gábor köztársaságielnök-jelöltségének egyelőre a Jobbik szab gátat. A Telex szerint azért nem született még döntés az ügyben, mivel a Jobbik nem támogatja Iványi jelölését. Jakab Péter a Spirit FM-ben azt nyilatkozta hétfőn,

hogy „még három személy van versenyben a jelöltségért”.

Ugyanakkor Márki-Zay Péter a hétvégén találkozott Iványi Gáborral, és megkérdezte tőle, hogy elvállalná-e az államfőjelöltséget. Erről hétfőn nyilatkozott a Telexnek, pont aznap, amikor Jakab Péter nyilatkozott a rádióban.

A Jobbik pártelnöke kifejtette, hogy ők egy nemzetközileg is elismert magyar professzort szeretnének, de erről még vitáznak az ellenzéken belül. „Nincs felhatalmazásom, sem Iványi Gábortól, sem az ellenzéki pártoktól” – reagált Jakab a Spirit FM-en arra a kérdésre, hogy Iványi Gábor lelkész szerepel-e a három jelölt között.

Nem ez az első nézetkülönbség a baloldali összefogásban szereplő két, magát jobboldalinak valló politikus között: nemrég írtunk arról, hogy Márki-Zay Péter csúsztatással zsarolná bele a pártokat roma személyek közös listán való szerepeltetésébe.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje az ATV-ben kérdésre leszögezte:

hajlandó elengedni az MMM-es képviselők ügyét a közös listán, a roma származású politikusok szerepeltetésétől azonban nem tágít.

Ennek sok oka van. Nemcsak az én végtelen támogatásom és szeretetem a hazai cigányság iránt, hanem az is, hogy tettünk egy ilyen ígéretet. Közösen tettük, egy élő televíziós vita alkalmával” – mondta Márki-Zay, szemérmesen elhallgatva, hogy a szeptember 24-i előválasztásos vitán Jakab Péter kifejezetten a kvóták ellen foglalt állást.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kéne egy újabb előválasztási bohózat akkor, Jakab elvtárs.

Előválasztááááás!
Összefogááááás!

(És akkor képzeljük el, hogy EZEK kormányoznak... :( )

No, és akkor mi van, ha Márki-Zay "nem tágít" a roma listás helyek kapcsán?...

Hát...Iványi nem egy hívószó a fejük feletti történéseket egyébként sem értő, ezért még a pártban maradó jobbikosok számára.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés