Orbán Viktor jutalma Putyintól

2022. február 2. 10:13
Orbán nyíltan játssza Putyin játékát.

„Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor az autoriter rezsimek kedvenc partnerévé tette hazáját az EU-n belül. Ez mindkét oldal számára kifizetődőnek bizonyult: Orbán számára befektetések, a moszkvai uralkodó és Peking számára pedig annak képében nyilvánult meg, hogy a magyar ismét megtöri a Nyugat egységét velük szemben.

Mint olyan sok kérdésben, Orbán ismét elment az EU-s és NATO-s fájdalomtűrő képesség határáig, de a törést elkerülte. Hiába nyilvánította ki lépten-nyomon a barátságát az orosz elnök, Vlagyimir Putyin felé, eddig még mindig beleállt az Oroszország elleni EU-s szankciókba.

Orbán most már nyíltan játssza az orosz elnök játékát, amely az európai békét fenyegeti. Külügyminisztere hazája Oroszországgal ápolt kapcsolatát dicséri és Ukrajnát kritizálja, védelmi minisztere a NATO keleti bástyájának megerősítését kérdőjelezi meg, és még maga Orbán is Putyin  barátját alakítja Moszkvában, s cserébe egy jóval kedvezőbb gázszállítási szerződést kap, mint Európa többi országa.

Felmerül a kérdés, hogy néhány hónappal a magyarországi választások előtt Putyin vajon ezzel vásárolta-e meg Orbán vétóját az Ukrajna esetleges lerohanását követő EU-s szankciók ellen.”

Fotó: MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rohadt hazátlan libsik! Ez nem Orbán ajándéka, hanem a magyar emberek érdeke!
És bármilyen furcsa is ez a neomarxisták számára, mi magyarok azt várjuk el a kormányfőtől, hogy a mi érdekeinket képviselje, ne pedig hagymázas ideákba burkolt globalista érdekeket.

A nagy FAZ újságírója REINHARD VESER nagyokat hazudozik.

Az orosz államfővel való mostani találkozása előtt a magyar kormányfő egyeztetett az EU soros elnökségét adó Franciaország elnökével, illetve a NATO főtitkárával is.
Boris Johnson és Vlagyimir Putyin is tárgyalóasztalhoz ül hamarosan.
Gerhard Schröder korábbi szociáldemokrata kancellár a Rosznyeft és az Északi Áramlat-2, míg Francois Fillon korábbi francia miniszterelnök a Szibur gázfeldolgozó cégvezetésének lett tagja. Karin Kneissl korábbi osztrák külügyminiszter a Rosznyeft igazgatótanácsát erősíti.

A német autoriter sajtó így látja/láttatja/láttatná Orbánt. Mi meg látjuk, hogy Orbán kezdettől fogva ráolvastaz EU-ra, hogy a szankciós izimtáncoltatós politikájával " saját magát lövi lábon". Orbán továbbá megbízható EU-NATO szövetségesként a hazája gázellátása érdekében is politizál. És ez így van rendjén.

Téged, a német média nagy részét ki fizeti? Ócska mikrofonállványok vagytok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés