Szilágyi Gerda feljelentést tett a rendőrségen

2022. január 28. 11:20
Visszaéltek Szilágyi Gerda nevével, ezért a 18 éves úszó feljelentést tett.

Néhány nappal a Szilágyi Liliána-ügy kirobbanása után, január 3-án egy blogbejegyzés látott napvilágot, melynek szerzője Szilágyi Gerdának kiadva magát tett súlyos állításokat Szilágyi Liliánáról, Cseh Lászlóról és Hosszú Katinkáról. A bejegyzést csütörtökön több hírportál is szemlézte.

Szilágyi Zoltán a Telexnek azt mondta, tudnak a blogról, valamint legalább egy ál-Facebook-profil létezéséről. Elmondása szerint kisebbik lánya feljelentést tett a rendőrségen személyiségi jogokkal történő visszaélés miatt. „Mérhetetlenül szomorúvá teszi őt és engem is, hogy visszaéltek a nevével” – fogalmazott, hangsúlyozva, hogy ő és lánya is elhatárolódnak a bejegyzésben leírtaktól. Szilágyi Zoltán tudomása szerint az ügy még nyomozati szakaszban van, egyelőre nem kaptak visszajelzést annak állásáról.

Hallották már mit gondol Wladár Sándor a Szilágyi-ügyről és miért indított vizsgálatot a Magyar Úszó Szövetség az elnök kezdeményezésére? A Mandiner podcastjából kiderül:

 

Szilágyi Liliána Európa-bajnoki ezüstérmes, ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok úszó tavaly év végén testi, lelki és szexuális bántalmazással vádolta meg az apját, Dr. Szilágyi Zoltán egykori olimpikont. Szilágyi Zoltán tagadta a vádakat, és arra kérte az úszónőt, viselje édesanyja családnevét. Testvére, Gerda is nyílt levelet írt, szintén hazugságnak nevezte nővére vádjait. A Magyar Úszó Szövetség közleményben jelezte, hogy vizsgálatot indít az ügyben.

Nyitókép: MTI/Varga György 

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés