Biden: Egy Ukrajna elleni orosz támadás a második világháború óta a legjelentősebb invázió lenne

2022. január 26. 7:04
Az Egyesült Államok, Kanada és Nagy-Britannia közben elkezdte hazaszállítani a Kijevben dolgozó diplomatáik családtagjait .

Egy Ukrajna elleni esetleges orosz támadás a második világháború óta legjelentősebb invázió lenne, tekintettel az orosz csapatok masszív jelenlétére a határ közelében – jelentette ki kedden Joe Biden amerikai elnök újságíróknak nyilatkozva.

Mint mondta, egy ilyen fejlemény megváltoztatná a világot.

Egyben emlékeztetett arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök további csapaterősítéseket hajt végre Ukrajna Fehéroroszországgal közös határán is. Megismételte, hogy támadás esetén Oroszország jelentős gazdasági szankcióknak tenné ki magát.      

Újságírók kérdéseire válaszolva, hogy vajon célzott szankciókkal sújthatja-e Putyint, Biden azzal felelt, hogy „igen, el tudom képzelni”. Az amerikai elnök ugyanakkor hangsúlyozta, hogy

nem áll szándékában amerikai, vagy NATO-csapatokat – az egyébként nem NATO-tagállam – Ukrajnába telepíteni. 

Az Egyesült Államok, Kanada és Nagy-Britannia is elkezdte hazaszállítani Kijevben dolgozó diplomatáik családtagjait az orosz-ukrán határnál történt orosz csapatösszevonásra hivatkozva.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem fog támadni Oroszország hiába szeretné ezt Biden.
Viszont ahhoz joga van mint Izraelnek, hogy az oda szállított USA fegyvereket megsemmisítse nehogy terroristák kezébe jusson. Mert Ukrajnában is van terrorista csoport mimt Libanonban a Heszbollah.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés