Az ENSZ-főtitkár elítélte az antiszemitizmus terjedését a holokauszt áldozatainak emléknapja előtt

2022. január 26. 11:21
Guterres szerint az antiszemitizmus a gyűlölet és az előítélet legrégibb formája.

António Guterres ENSZ-főtitkár elítélte az antiszemitizmus terjedését egy beszédében, amelyet a New York-i Park East-zsinagógában mondott el helyi idő szerint kedden este, a holokauszt áldozatainak emléknapját megelőzően. Arra kérte az embereket, hogy mindig és mindenkor határozottan álljanak ki a gyűlölet és a fanatizmus ellen. Mint mondta, megdöbbentette, hogy nemrég megtudta:

alig több mint az emberek fele hallott a holokausztról, amelyben hatmillió zsidó és több millió további ember pusztult el

a második világháború idején. Ennek az ismeretnek a hiánya még súlyosabb, ha csak a fiatal generációkat tekintjük – tette hozzá.

„A tudatlanság ellen oktatással kell küzdeni. Minden kormánynak felelőssége van abban, hogy tanítsák a holokauszt szörnyűségeit" – szögezte le. Guterres szerint az antiszemitizmus a gyűlölet és az előítélet legrégibb formája, és terjedésének tényét a fizikai és verbális támadásokról, zsidó temetők meggyalázásáról, zsinagógák megrongálásáról szóló jelentések támasztják alá.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Justin Lane

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés