Alapjogokért Központ: Mérsékelt, de stabil előny a kormánypártoknál

2022. január 25. 14:25
A Fidesz-KDNP országos listáját a biztos szavazók 49 százaléka támogatja, míg a hat baloldali párt közös listáját csak 44 százalékuk – áll egy új felmérésben.

A Fidesz-KDNP országos listáját a biztos szavazók 49 százaléka támogatja, míg a hat baloldali párt közös listáját csak 44 százalékuk – derül ki az Alapjogokért Központ friss közvélemény-kutatásából.

A január közepén végzett felmérés adatai alapján tehát a kormánypártok mérsékelt, de stabil előnyt tudhatnak magukénak, míg a Mi Hazánk 4, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt pedig 3 százalékot szerezne „egy most vasárnap esedékes választáson”.

Az országosan reprezentatív felmérés a magyarországi lakcímmel rendelkezők várható választási magatartását mérte fel, kiemelt figyelmet szentelve annak, hogy melyik szervezet vagy pártszövetség országos listáját támogatnák a válaszadók. A január 17-19. között rögzített adatokból kiderül, hogy a választójogukkal élni szándékozók közül minden második megkérdezett a Fidesz-KDNP listájára voksolna egy „most vasárnap esedékes választáson”. A kormánypártokat 2018 áprilisában a belföldi, választáson megjelent szavazók 47 százaléka támogatta, 2022 január közepén pedig 49 százalékuk tenne ugyanígy az adatok szerint.

Ezzel szemben a hat baloldali párt közös listájának népszerűsége a biztos szavazók körében

44 százalék volt az adatfelvételkor. A kisebb ellenzéki pártok közül sem a Mi Hazánk (4 százalék), sem a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (3 százalék) nem jutna be a parlamentbe az év eleji adatok alapján.

Mindez azt jelenti, hogy a kormányzó pártszövetség egy 5 százalékpontos, mérsékeltnek mondható, de stabil előnyt tudhat magáénak a Gyurcsány Ferenc által csak „kapitánynak” nevezett Márki-Zay Péter vezette baloldali listával szemben - így nyolcpárti parlament alakulna, vélhetően a Fidesz-KDNP-s képviselők abszolút többségével.

(Alapjogokért Központ)

Fotó: Alapjogokért Központ

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

2002 óta MINDEN esetben túlmérik a nemzeti oldalt a közvélemény-kutatók. A teljes lakosságon belül mért min. 5-6, a biztos pártválasztók esetében pedig min. 8-10% mért előny mellett lennék nyugodt.

Ha a listás eredményeket nézed (és a közvélemény-kutatók csak erre vonatkozóan tudnak előrejelzést adni), akkor a becsült és teljesült szavazatarányban mindig túlbecsülték a nemzeti oldalt. Ennek oka feltehetőleg, hogy a jobboldaliak túlnyomó részt büszkén vallják identitásukat, mert értékek mentén szavaznak, míg a baloldaliak jelentős része nem értékelvű rejtőzködő.

Én is, ha a Mi Hazánkra is megy vagy 4, és Szanyiékra is 1-2 (de 5 alatt!).

2018-ban a Fidesz listán 49%-ot kapott.
Amit citáltál az pont eltalálta, de a többi fölé mérte.

Mert a belpesti romkocsmások, a drogosok, a szoci iparvidékek leszármazottai soha nem szavaznának a nemzeti oldalra. Bármit csinálnak velük a libsik, akkor sem. Ha egész Pest úgy nézne ki, mint a Blaha, akkor is elégedettek lennének egy liberális vezetéssel.

Az örök elégedetlenséget generáló és uszító sémi WStreet-média nyomán egyetlen kormány sem maradhat a helyén 2 cikluson túl, mert az veszélyt jelent Manhattanre.
Konszolidál, az embereket normál irányba viszi el, ami: ANTISZEMITIZMUS - végső soron, a lánc végén ők így terrorizálják.
Ezért: bukniuk kell, minden áron, Orbánnak meg, megszégyenítően, precedens példaként:
Így jár mindenki, aki szembeszáll emberünkkel, (G. Sorossal)...

Ne bízz a Mi Hazánkban. Egyelőre azt mondja, senkivel nem lépne szövetségre.

2018-ban a Fidesz listán 49%-ot kapott.
Amit citáltál az pont eltalálta, de a többi fölé mérte.
.......
2018. március utolsó felmérésénél nemcsak egy közvélemény-kutató mért 49 %-ot.
A többi - a Median kivételével -1-2 %-al tért el.
L. https://tinyurl.hu/K7XH/

Így van.
Emlékeim szerint egyetlen egy választást nem tudtak megnyerni a járványhelyzetben kormánypártok.
De javítsatok ki, ha tévedek.

Óriási fegyvertény lenne, ha a Fidesz nyerne, pláne 12 év kormányzás után egy totálisan összeborult összellenzékkel szemben. És erre bőven látszik esély

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés