Hajnal Miklós: Mondhatnám, hogy fontosabb volt nekem Magyarország jövője a saját tanulmányaimnál

2022. január 25. 7:38
„Gulyás Gergely meg addig is jó lesz gyalognak a rogáni propagandagépezet sakktábláján” – írta közösségi oldalán a Momentum politikusa.

Hajnal Miklós Facebook-oldalán reagált Gulyás Gergely hétfői bejegyzésére, amelyben a miniszter azt a kérdést tette fel, hogy a Bangóné-botrány után maradhat-e képviselőjelölt a Momentum politikusa. 

„Mert mi is történt? Bangóné Borbély Ildikó azt állította magáról, hogy diplomás, hogy van felsőfokú végzettsége, noha a valóságban nincsen. Az ellenzék Hajnal Miklós (Momentum) személyében egy olyan baloldali politikust indít eddigi választókerületemben, aki korábban több alkalommal is azt állította magáról, hogy diplomás közgazdász, noha nincs felsőfokú végzettsége. A momentumos politikus be is ismerte, hogy nem végzett semmilyen egyetemet” – olvasható Gulyás Gergely közösségi oldalán.

Hajnal Miklós posztjában azt írta, hogy Oxfordban tanult filozófiát, politikát, és közgazdaságtant, de utolsó évben abbahagyta a tanulmányait, amikor a megalakuló Momentum és az éppen zajló NOlimpia kampány miatt hazaköltözött.

„Hogy ugyanígy döntenék-e most is? Gondolkodás nélkül. Mondhatnám, hogy fontosabb volt nekem Magyarország jövője a saját tanulmányaimnál, de nem akarok nagy szavakat használni: hoztam egy döntést, közügyekkel akartam foglalkozni, itthon, de ez a külföldi tanulmányokkal összeegyeztethetetlen volt” – olvasható a bejegyzésben.

A Momentum politikusa szerint az egyetlen dolog, amelyben a kormány igazán jó, az a rágalmazás. Kifejtette, hogy dühöt érez amiért újra meg újra egy rágalommal kell foglalkoznia.

„Bár nem esnek jól a támadások, igyekszem erőt meríteni belőle: pontosan tudom, hogy valójában ezt csak azért csináljátok, mert féltek” – zárja bejegyzését Hajnal Miklós.

***

Visszatérő elem a diplomabotrány a baloldalon

A baloldalon egyébként nem Bangóné Borbély Ildikó botránya ez az első eset, hogy egy politikus valótlanul végzettséget, diplomát vagy nyelvvizsgát tulajdonít magának. Emlékezetes, hogy Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja egy műsorban közgazdásznak hazudta magát.

Karácsony Gergelyről pedig 2021 tavaszán derült ki, hogy nyelvvizsga hiányában nem szerezhetett volna jogszerűen doktori fokozatot és a Corvinuson sem oktathatott volna. Karácsony egyébként Bangónéhoz hasonlóan több életrajzában is szerepeltette a doktori címét. Valótlanul volt feltüntetve a Párbeszéd Magyarországért (PM) honlapján, hogy Karácsonynak PhD-ja van.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 371 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kósa is a politikát választotta a diploma helyett. Viszont járt egyetemre. Mielőtt először polgármester lett, javította az önéletrajzát.
Sokkal frissebb, hogy Kunhalmi hazudott magának diplomát. Fodor Gábor adjunktus nak hazudta magát. Karácsony nyelvvizsgát hazudott magának.
Egy Török nevű mszp-s tanári diplomát hazudott magának. Gyurcsány szakdolgozata nincs meg.

Valóban, Bokros is kimaradt. Vékony jég ez nekik.

Ráadásul hatalmas az arca.

Még Lenin et utasítását sem fogadtad meg: 'Az ifjúságnak három feladata van: tanulni, tanulni, tanulni'.

Én is tanultam a műszaki egyetemen közgázt, egyetlen évig. Szóval akkor én is közgazdász vagyok?

Már kezdem érteni, hogy a baloldal miért teljesít ilyen gyengén, ha kormányon van, főleg a gazdaságpolitikában. Hány ilyen szuperképességű közgazdász lehet náluk, diplomával vagy anélkül?

Most képzeljük el, hogy egy fideszes élpolitikus állítja magáról hazug módon, hogy közgazdász, majd ezt a vércinikus "magyarázatot" adja... felrobbanna a telex-444-hvg, erről zengene az ATV, beindulna a blogoszféra és a mémgyártás...

... ja, most ugye -moslékos politikusról lévén szó - nyilván teljes kuss lesz.

"Mondhatnám, hogy fontosabb volt nekem Magyarország jövője a saját tanulmányaimnál."

Ha fontos neked Magyarország jövője, akkor sem időt, sem
fáradságot nem kímélsz saját képzésedre. Amit te az idézett
mondatban leírtál, az egy ordas hazugság azon túl, hogy
még áligazság sem. Utólagos szerecsenmosdatás.

Egy senki vagy.

"Ha tényleg a haza sorsa fontos, akkor megteszi és most nem ad támadható felületet."

Ha tényleg érdekelné, akkor nem érvelt volna azzal egy vitában, hogy "én is közgazdász vagyok". A másik, hogyha le is diplomázott volna, akkor sem lenne semmi közgázos gyakorlata, szóval egy frissdiplomástól is kissé fellengzősen hangzik.

Pátoszos félrebeszélés: a kérdés továbbra is, miért hazudta, hogy van diplomája, amikor nincs? Mikor mond le?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés