Fura, de inkább Ukrajnának áll érdekében az orosz invázió

2022. január 24. 11:50

Ambrózy Áron
Facebook
Oroszországnak nincs annyi pénze, hogy egy ekkora kalandba belevágjon.

„Az is bizonyítja, hogy ez az omikron-variáns már nem az igazi, hogy pillanat alatt új rettegnivalót talált magának a nyugati civilizáció. Mikor támadnak az oroszok? Mikor szállják meg Ukrajnát? Első kérdésre a rövid válasz: soha. Illetve akkor, amikor kikényszerítik az ukránok. A másodikra a soha.

Indok? Az nincs, ugyanis Ukrajna NATO-tagságát és nyugati integrációját középtávon ellehetetlenítették a befagyott konfliktusokkal. A stratégiai céljukat elérték, nekik megfelel ez a status quo.

Megvalósíthatóság? Nem menne. Oroszország nyugati részén összevont csapatok arra nem elégségesek, hogy a Dnyepert elérjék. Az orosz-grúz háború kitűnő példa, ott is megálltak, amint lehetett. A megszállás amúgy is külön műfaj. Egyrészt katonailag is nehéz vállalkozás, erről az amerikaiak sokat tudnának mesélni. Másrészt meg az oroszok ezt máshogyan csinálják, de erről később.

Költség-haszon? Oroszországnak nincs annyi pénze, hogy egy ekkora kalandba belevágjon. A költségek közé meg nyugodtan oda lehet könyvelni a szankciókat, amit végképpen nem viselnének el. Akkor jönne el az a pillanat, hogy már szén-hidrogént sem adhatnának el nyugatra. És mit nyernének vele? Semmit.”

Nyitókép: Mandiner archív

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az orosz medve meg van annyira ostoba, hogy némi kitartó piszkálódással bele lehet kényszeríteni őket a kalandba, de ez még azért odébb van."

Putyin egyáltalán nem ostoba. Kicsit sem az.

Egy jó kis regionális háború, itt, a lázadozó végeken, sok problémát megoldana számukra és azok a remek fegyver üzletek, azok minden pénzt megérnének!

Ha az oroszok helyében lennék akkor csaúgy mint Izrael Szíriában, Libanonban precíziós támadásokka (drón, rakéta, stb) semmisíteném meg a nyugat által odavitt rakétákat és likvidálnám az abban résztvevőket.
Be nem vonulva oda.
Mert ki ellen fegyverkezik ott a NATO?
Tudjuk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés