Putyint méltatta, lemondott a német haditengerészet parancsnoka

2022. január 23. 8:40
Kay-Achim Schönbach a Twitteren azt írta, „meggondolatlanul” beszélt, kijelentéseivel „nyilvánvalóan hibázott”.

Benyújtotta lemondását Kay-Achim Schönbach, a német haditengerészet parancsnoka az ukrajnai válsággal és Oroszországgal kapcsolatban tett ellentmondásos kijelentései miatt – jelentette be szombat este a berlini védelmi minisztérium.

Schönbach pénteken indiai látogatása során beszélt arról, hogy szerinte Vlagyimir Putyin orosz elnök tiszteletet érdemel. Kifejtette azt is, hogy Oroszországra – Indiának és Németországnak is – elsősorban a Kína jelentette fenyegetéssel szemben van szüksége. Elmondta, hívő katolikusként fontosnak tartja, hogy Oroszország keresztény ország, „bár Putyin maga ateista, de az nem számít”. „Ha ez a hatalmas ország, még ha nem is demokrácia, a mi partnerünk, (...) akkor az valószínűleg távol tartja Oroszországot Kínától”.

Az ukrajnai válsággal kapcsolatban Schönbach úgy vélte, a Krím félszigetet Ukrajna már soha nem fogja visszaszerezni, és „nonszensznek” nevezte, hogy Oroszország ukrán területet akarna kisajátítani. A német védelmi tárca elhatárolódott Schönbach kijelentéseitől, és közölte:

a haditengerészet parancsnokát „saját kérésére” felmentették hivatalából.

Schönbach a Twitteren azt írta, „meggondolatlanul” beszélt, kijelentéseivel „nyilvánvalóan hibázott”. Az eset miatt Kijevben bekérették Németország nagykövetét. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter jelezte: „Németország minapi kijelentései nem felelnek meg a két ország közötti viszony szintjének”.

(MTI)

Fotó: BERND WUSTNECK / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 236 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért egy nem egy gipszjakab... Európa legnagyobb országának az egyik katonai főparancsnoka (volt...). Tökéletesen igaz, amit írt, elképesztő, hogy ma ez az elemi reálpolitikai racionalitás és józanság azonnali megsemmisítést von maga után.

velemenyszabadsag nemet modra.
mondj igazat, betorik a fejed

Amúgy Merkelre sok rosszat lehet mondani, de mégis csak reálpolitikus volt, kijött Putyinnal, kialakította a modus vivendit.

Ez az új lilaködös-sötétzöld kormányzat semmit nem ért már a világból...

"Ráadásul cinikusan azt is megjegyezte, hogy a Krímnek már 'lőttek', az már orosz marad."

Nem ő az egyetlen, aki ezt mondja.

Putyin is az lett, nagy KGB-s kitérők után.

Tulajdonképpen jól látod a jövőt. Valóban a mi gyermekeinknek - magyaroknak és zsidóknak és a többieknek - kell harcolni ismét az oroszok ellen, a mi gyermekeinkre vár az ágyútöltelék szerep. Gondolom, hogy Te gyermektelen vagy, így számodra közömbös a gyermekes szülők, nagyszülők aggodalma az amerikaiak agresszív katonai és politikai terjeszkedése, , feszültségkeltése kapcsán.

Egy roppant buta, tájékozatlan demagóg emberke vagy. Az urivi áttörést követően családunkból munkaszolgálatosok gyalogoltak, menekültek a hideg orosz télben. Nem mindenki élte túl, de aki igen, az azt mondta mindig, hogy éljünk békében az oroszokkal. Annak tudatában, ismeretében, amilyen sorsot élt át az oroszországi zsidóság Sztálin, majd az őt követők alatt. Ilyen nyílt háborús uszításig senki sem ment el, igaz, Veled ellentétben, Ők okos zsidók voltak.

Felkészületlenségedet példázza az is, hogy eszedbe sem jut, egy amerikaiak által kiprovokált oroszellenes háború nem szelektíven fogja áldozatait szedni. A DK-s bunkerben Te sem fogod túlélni, családod sem.

Természetesen az oroszok sem báránykák, hiányzik egy olyan status quo , amely tiszteletben tartaná a felek kölcsönös és jogos biztonsági érdekeit, érzékenységét.

Jogos volt Amerika fellépése a kubai válság idején, akkor hagyjuk a kettős mércét. A világ nagy GMO cégei már sok százezer hektáron termeltetnek az ukrán parasztokkal, ezt fogod enni Te is, Brüsszelnek, az EU-nak köszönhetően. Képletesen az amerikai traktorok már Moszkva határában szántanak, most a rakéták telepítése következne. Jogos, hogy az oroszok ezt nem fogják megengedni.

S ez nem orosz pártiság, hanem a józan paraszti ész diktálta valóság. De te ezt úgysem érted, minden hozzászólásodból ez jön le. Ez a magyar ugar.

Elvtárs, 90 előtt nem mertél volna ilyent leírni....mivé foszlott a párthűséged?

57.márciusában Kádár párt-és kormányküldöttség élén Moszkvába utazott. A tárgyalásokról hazatérő küldöttséget - a fényképen a kalapját kézben tartó Kádár mellett látható, Dobi, Apró -sorban álló, szalutáló, könnyes szemű munkásőrök fogadták lelkesen. A képen balról az elsőként Te tisztelegsz......

Hát már Te is elárulod egykori elvtársaidat, nem elég, hogy kidobtad Lenin szobrát, a munkásmozgalmi indulókat tartalmazó bakelit lemezeket, a munkásőr gyakorlatokon, a május 1-i felvonulásokon, virsli zabálásokon készült csoportképeket? A Ti oldalatokon is vannak árulók, miként a konzervatívok oldalán - lásd éppen Mellárt - , ilyen az élet.

Nehogy már valaki azt higgye, hogy Németország és Oroszország békében élhet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés