Nem mondja meg a Momentum, Bangóné sorsára küldi-e Hajnal Miklóst

2022. január 24. 7:00
Az MSZP-s Bangónéhoz hasonlóan Hajnal Miklós is diploma nélkül nevezte magát közgazdásznak. A Momentum elnökét kérdeztük a következményekről.

Mint arról korábban lapunk elsőként beszámolt, parlamenti önéletrajzával szemben nincs közgazdász diplomája az MSZP-s Bangónénak. Bár az MSZP-s képviselő egy BGF-es közgazdász végzettséget szerepeltet a parlamenti önéletrajzában, de az egyetem szerint nincs erre vonatkozó adat az archívumukban. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Némi hallgatás után az MSZP menesztette Bangónét

Természetesen Bangóné Borbély Ildikót is megkerestük állítólagos közgazdász diplomája kapcsán, a szocialista politikus azonban csütörtök óta nem válaszol arra a kérdésre, szerzett-e diplomát a BGF-en. Lapunk továbbá kérdéssel fordult a politikussal együttműködő baloldali pártokhoz is, de azok cikkünk írásáig (szombat óta) nem mondták meg, mit gondolnak az ügyről, rajta lehet-e Bangóné a baloldali közös listán.

Vasárnap azonban úgy látszott, megtört a jég,

alighogy megírtuk, hogy hallgat a baloldal, gyorsan kizárták a diploma-botrányba keveredő Bangónét az MSZP-ből.

A politikus volt pártja ezzel lényegében elismerte, hogy Bangóné az „iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt”. Közleményében az MSZP leszögezte: „az MSZP közössége következetesen elítéli azokat a cselekedeteket, amikor valaki a követelmények megkerülésével, azok nem teljesítése mellett próbál diplomához jutni vagy nemlétező végzettséggel él vissza.”

Mi lesz Hajnal Miklós sorsa?

Bangóné kizárása, valamint az MSZP közleménye kapcsán azonban adódik a kérdés: mi lesz a sorsa Hajnal Miklósnak, a Momentum politikusának? Emlékezetes: Hajnal Miklós 2017 januárjában ugyancsak közgazdászként hivatkozott magára a Hír TV egyik műsorában. „Én magam is közgazdász vagyok, szóval tudnék itt a számokkal bűvészkedni” – érvelt, holott 2021-ben kiderült, Hajnal Miklós az egyetemet nem végezte el, így diploma nélkül lett többek között felügyelőbizottsági elnök a BKK-nálErről ide kattintva olvashat bővebben.

Hajnal Miklós egyébként azóta kijelentette: már sajnálja, hogy közgazdászként hivatkozott magára,

az ügynek azonban a cikkünk megírásáig semmilyen politikai következménye nem lett.

Kérdéssel fordultunk Donáth Annához, a Momentum elnökéhez

A találgatások elkerülése végett Hajnal Miklós diplomaügyében a Momentum nemrég megválasztott elnökéhez, Donáth Annához fordultunk. A politikusnak az alábbi kérdéseket tettük fel:

  • A magyar politikai élet megtisztulását szorgalmazó Momentum követi-e a Magyar Szocialista Párt példáját? Kizárják-e a Momentumból Hajnal Miklóst?
  • Az ügy ismeretében érdemesnek tartja-e Hajnal Miklóst arra, hogy az ellenzék közös jelöltje legyen Budapest 3. számú választókerületében?

Kérdéseinkre cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

***

Közösségi oldalán Gulyás Gergely is feltette a kérdést, hogy maradhat-e képviselőjelölt Hajnal Miklós? Bővebben itt olvashat róla!

***

Visszatérő elem a diplomabotrány a baloldalon

A baloldalon egyébként nem Hajnal és Bangóné Borbély Ildikó botránya az első eset, hogy egy politikus valótlanul végzettséget, diplomát vagy nyelvvizsgát tulajdonít magának.

Karácsony Gergelyről 2021 tavaszán derült ki, hogy nyelvvizsga hiányában nem szerezhetett volna jogszerűen doktori fokozatot és a Corvinuson sem oktathatott volna. Karácsony egyébként Bangónéhoz hasonlóan több életrajzában is szerepeltette a doktori címét. Valótlanul volt feltüntetve a Párbeszéd Magyarországért (PM) honlapján, hogy Karácsonynak PhD-ja van.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 137 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fiatalok kiállították Orbán bizonyítványát:

https://index.hu/belfold/2022/..

"Mi nem akarunk ilyen országban élni. Mi azért tanulunk, hogy előrejussunk. Nem azért, hogy surranópályán megelőzzenek a jól bekötöttek. Akik a tankönyv helyett a párttagkönyvet választják. Lehet, hogy a vizsgán csalással átmentetek, de nálunk megbuktatok"

Akkor remélem Mellár elvtársat és Gyurcsány elvtársat elkülditek, ahová valók.

Kettős mérce az ÖSSZEFOGÁSBAN. Ami a gazemberség első ismertető jele.

Értem én, hogy addig kell ütni a vasat, amíg meleg, de egyrészt Bangóné egy évekig nyilvánosan látható okiratban hazudott, Hajnal meg mondott valami hülyeséget. Másrészt Hajnal legalább elkezdte a közgazdasági tanulmányait, és nem jelentette ki direktben, hogy diplomája volna.

Szóval ebbiony nem azonos súlyú. Karácsony nyelvvizsgája az igen.

Felkészül: Karácsony, Gyurcsány.

(Lehet, hogy kap némi "fejmosást" az ún. MSZP (ha az még létező valami egyáltalán)... mintha kevésbé lett volna stratégialag átgondolva ez a kirúgás.)

Ezt úgy mondják, hogy "nagyzolt". Közgazdászhallgatóként azt a látszatot keltette, hogy végzett. Rendben, kínos, lebukott, de nem egy egyenes hivatalos kérdésre válaszolt, mint Bangóné, hogy "Végzettsége:" Nem is évekig tűrte a neve mellett szereplő nyilvános hazugságot.

Szerintem látod a különbséget, ha nem, nem. Akkor nem értünk egyet. Van az úgy.

Aztán Kósa Laliról miért is feledkezel meg?
Ha már a hazugságot emlegeted:

https://nyugatifeny.hu/2022/01..

Igazad van, azt hiszem, a "belenyugodott" a megfelelő jogi kifejezés :-)

Szóval Bangóné évekig belenyugodott abba, hogy hazugságot szerepeltet a neve mellett a hivatalos bemutatkozásban. Azért Hajnalról ilyet nem tudunk, lehet, hogy csak azért, mert időben lebukott.

Nem vagyok oda a Momentumért, de Hajnal és Bangóné produkciója között akkor is van vagy 2 nagyságrendi különbség a hazugság súlyát tekintve, ezért a posztbeli fölvetés komolytalan. Csak ennyit akartam mondani. Ugye egyrészt hivatalos nyilatkozat versus pofázás, másrészt nyolc évnyi hazugság versus alkalmi pofázás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés