Alighogy megírtuk, hogy hallgat a baloldal, gyorsan kizárták a diploma-botrányba keveredő Bangónét az MSZP-ből

2022. január 23. 10:47
Bangóné csütörtök óta néma, a baloldali pártok pedig szombat óta nem mondják meg, mit gondolnak az ügyről, rajta lehet-e Bangóné a baloldali közös listán.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, parlamenti önéletrajzával szemben a jelek szerint nincs közgazdász diplomája az MSZP-s Bangónénak. Bár az MSZP-s képviselő egy BGF-es közgazdász végzettséget szerepeltet a parlamenti önéletrajzában, de az egyetem szerint nincs erre vonatkozó adat az archívumukban. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Bangóné Borbély Ildikót, valamint az ellenzéki pártokat is megkerestük az ügyben

Bangóné Borbély Ildikót, valamint az ellenzéki pártokat is megkerestük az MSZP-s képviselő állítólagos közgazdász diplomája kapcsán, azonban

a szocialista politikus csütörtök óta nem válaszol arra a kérdésre, szerzett-e diplomát a BGF-en, a baloldali pártok pedig szombat óta nem mondják meg, mit gondolnak az ügyről, rajta lehet-e Bangóné a baloldali közös listán.

Az alábbi kérdésekkel fordultunk az ellenzéki pártokhoz:

  • A tavalyi előválasztáson is induló, MSZP-s parlamenti képviselő Bangóné Borbély Ildikó a rendelkezésre álló adatok szerint hamisan szerepeltette az előválasztási és parlamenti önéletrajzában, hogy a Budapesti Gazdasági Főiskolán közgazdász diplomát szerzett. Lesz-e ennek bármilyen következménye? 
  • Összeegyeztethető-e az ilyen magatartás az előválasztás során tett feddhetetlenségi nyilatkozat és etikai kódex szellemiségével?
  • Az ügy ismeretében érdemesnek tartja-e Bangóné Borbély Ildikót arra, hogy szerepeljen az ellenzéki közös listán?
  • Ha más jelöltek esetében is felmerül, hogy téves vagy hamis adatokat adtak meg, annak lesz-e valamilyen jogi vagy politikai következménye?

Frissítés!

Cikkünk megjelenését követően a Telex adta hírül, hogy az MSZP kizárta soraiból Bangóné Borbély Ildikót. Erről ide kattintva olvashat bővebben!

Visszatérő elem a diplomabotrány a baloldalon

A baloldalon egyébként nem Bangóné Borbély Ildikó botránya ez az első eset, hogy egy politikus valótlanul végzettséget, diplomát vagy nyelvvizsgát tulajdonít magának. Emlékezetes, hogy Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja egy műsorban közgazdásznak hazudta magát.

Karácsony Gergelyről pedig 2021 tavaszán derült ki, hogy nyelvvizsga hiányában nem szerezhetett volna jogszerűen doktori fokozatot és a Corvinuson sem oktathatott volna. Karácsony egyébként Bangónéhoz hasonlóan több életrajzában is szerepeltette a doktori címét. Valótlanul volt feltüntetve a Párbeszéd Magyarországért (PM) honlapján, hogy Karácsonynak PhD-ja van.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd 

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem rossz ritmus ilyesmire választási kampányban lecsapni. Azt nem tudom, Bangóné mióta rontja a levegőt a parlamentben, utánanézni meg lusta vagyok. Már az előző kampányban is lebuktathatták volna azért...

Ezek egymástól lopják a diplomákat. Most éppen Bangónénál nincs.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés