A baloldal csak hazudni képes

2022. január 23. 14:30

Fidesz
MTI-OS
Reagálás Bangóné Borbély Ildikó diplomabotrányára.

„Nem ez az első eset, hogy egy baloldali politikusról kiderül, hazudott a képzettségét illetően. Hajnal Miklós azt állította, hogy közgazdász, miközben nincs is diplomája. Karácsony Gergely pedig azzal tévesztette meg az embereket, hogy van angol nyelvvizsgája. Most Bangóné Borbély Ildikó bukott le, kitudódott, ő is hazudott a diplomájáról. A baloldal már csak ilyen, nem lehet elhinni nekik semmit sem.”

Visszatérő elem a diplomabotrány a baloldalon

A baloldalon egyébként nem Bangóné Borbély Ildikó botránya ez az első eset, hogy egy politikus valótlanul végzettséget, diplomát vagy nyelvvizsgát tulajdonít magának. Emlékezetes, hogy Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja egy műsorban közgazdásznak hazudta magát.

Karácsony Gergelyről pedig 2021 tavaszán derült ki, hogy nyelvvizsga hiányában nem szerezhetett volna jogszerűen doktori fokozatot és a Corvinuson sem oktathatott volna. Karácsony egyébként Bangónéhoz hasonlóan több életrajzában is szerepeltette a doktori címét. Valótlanul volt feltüntetve a Párbeszéd Magyarországért (PM) honlapján, hogy Karácsonynak PhD-ja van.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„A kommunista társadalmak tanulmányozása közben arra a következtetésre jutottam, hogy a kommunista propaganda célja nem a rábeszélés és a meggyőzés volt, még a tájékoztatás sem, hanem a megalázás; és így minél kevésbé felelt meg a valóságnak amit mondtak, annál jobb.

Amikor az emberek arra vannak kényszerítve, hogy csendben tűrjék a legnyilvánvalóbb hazugságokat, vagy ami még rosszabb, ismételjék maguk is azokat, akkor végleg elveszítik minden érzéküket a becsületességhez. A nyilvánvaló hazugságok elfogadása nem más - kicsiben legalább is – mint saját magunk gonosszá válása. Az ember képessége, hogy bárminek is ellenálljon ezáltal gyengül, sőt megsemmisül. Egy erejüktől megfosztott hazugok társadalmát könnyű ellenőrzés alatt tartani.” (Úgy gondolom, hogy ha megvizsgáljuk a politikai korrektséget, annak ugyanez a hatása és ezt így is szándékolják.)

Theodore Dalrymple interjúban, amit Jamie Glazovnak adott. Frontpage Magazine, 2005. augusztus 31.

Már csak az izgágasága miatt is. Ugyanis:
Véleményem szerint, a hazugság valójában stresszorként működik, így szorongást, sőt, akár depressziót is generálhat. Az emberek talán felismerik a hazugság romboló hatásait a kapcsolataikban, de azt már nem veszik észre, hogy rengeteg stresszt is okoz számukra – jegyezte meg dr. Bryan Bruno, a Lenox Hill Hospital Pszichiátriai Tanszékének elnöke. (velvet.hu, 2021. november 15.)

Szerintem is.

Fura, hogy elvileg a munkaerőpiacon kurrens diplomával homályos foltokból áll az életútja, különösen ami az amerikai éveket illeti.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés