Harminc körzetben a romák fogják eldönteni a választást

2022. január 21. 13:21

Lakatos Béla
Szabad Európa
Ha a romák megnyerik a Fidesznek a választást, akkor a maguk számára elveszítik a jövőt. Interjú.

„Van 74 nap a választásokig.

Pár hónapja kezdtük, de kétségtelen, hogy minden ott van a Fidesznél, pénz, paripa, fegyver. Ott könnyű hálózatot építeni. De nem elkötelezett hálózatot lehet ott építeni. Nálunk egy dolog nincs, pénz. Arra nem tudok senkinek pénzt adni, hogy jöttem, gyerekek, itt van, mindenki ezt fogja kapni, ha hozza a roma szavazatokat. Ilyen nincs. Márki-Zay Péter első ilyen mondatom után rúgna ki.

Akkor a pénz helyett mit ajánl nekik?

Azt mondom nekik, hogy az önbecsülésünknek adjunk annyit, hogy kicsit végignézzük, hogy mi volt a helyzet az elmúlt években. Ezt egyre többen veszik észre. Most, az interjú után Tiszaújvárosba megyek, ahol már várnak olyan emberek, akik ugyan nem akarnak velünk PR-fotókon szerepelni, de tudják, hogy ebből elég volt.

Hogyan tud versenyben maradni az ön szava a közmunka ígéretével vagy az ötezer forintos választási ikszekkel szemben?

Nem versenyezni akarok velük. Én azt mondom azoknak az embereknek, akik eddig úgy érezték, hogy a Fidesz lesz a befutó, hogy gondolják át, mi lesz a családjuknak a legjobb. Mi lesz gyermekeiknek a jó? És ha csak a tíz százalékuk azt mondja, hogy nem oda szavazok, hanem az ellenzékre, akkor máris nyerő pozícióban van az ellenzék és Márki-Zay Péter.

Ez volt a deal? A romák tíz százalékának a szavazata?

Mit mondjak, ez már nagyon nagy deal. Az országban harminc olyan körzet van, ahol romák fogják eldönteni a választást. Nem kevés ám az.

Mit gondol, a mostani politikai helyzet alapján kinek fogják megnyerni a magyarországi romák a választást? A Fidesznek vagy az ellenzéknek?

Ha megnyerik a Fidesznek, akkor a maguk számára elveszítik a jövőt. Ha a Fidesz nyeri ezt a választást, akkor a cigányságnak szolgaszerep jut, amiben valamit majd juttatnak nekik, talán csirke far-hátat. És ennyi. Ha az ellenzék nyeri meg, akkor, remélem, Márki-Zay Péter vezetésével tudunk alternatívát mutatni egy jobb életre. Egyet tudok ígérni. Ha úgy jövünk ki ebből a történetből, hogy azt látom, ez is csak humbug, én fel fogok állni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A zsidók egy cigányt, egy Lakatost is megtudnak vásárolni..íme a példa. S van a normálisan gondolkodó, családját, gyermekei, unokái jelenét, jövőjét védő Kanalas és a többi értelmes, értékes gondolkodó cigány honfitárs. Az a cigány honfitársunk, aki a balliberálisokra szavaz, az a második roma holokausztra szavaz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés