Újabb házkutatásokat tartottak a Cseh Katalin-ügyben

2022. január 21. 14:58
„A Gazdasági Versenyhivatal 2022. január 19-én helyszíni kutatással egybekötött versenyfelügyeleti eljárást indított” – írta a GVH.

Házkutatásokat tartott és versenyfelügyeleti eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal a Cseh Katalinékhoz köthető cégháló részét képező vállalkozások gyanús ügyletei miatt – tudta meg a Mediaworks Hírcentruma.

Budai Gyula arról kért tájékoztatást a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH), hogy az Uniotec Kft., a Mondat Kft., a Holotech Kft. és a Pannónia Nyomda Kft. ellen indult-e versenyjogi eljárás.

A fideszes országgyűlési képviselő szerint ugyanis a szóban forgó társaságok

olyan eljárásokat bonyolítottak le, amelyekben a nyertes ajánlattevők – közvetve – a nyertes ajánlatkérőkkel ugyanazon érdekkörbe tartoznak.

Az említett gazdasági társaságok kivétel nélkül annak a céghálónak a tagjai, amelyek Cseh Katalinék családi cégéhez köthetők, és gyanús körülmények között nyertek el mintegy 4,8 milliárd forint értékű uniós támogatást. Az már korábban kiderült, hogy a vállalkozások szisztematikusan együttműködve, a székhelyeikkel, fióktelepeikkel trükközve maximalizálták a profitot.

„A megkeresésben megnevezett egyes és azon túl további vállalkozásokkal szemben a Gazdasági Versenyhivatal a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény szerinti gazdasági versenyt korlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt 2022. január 19-én, helyszíni kutatással egybekötött versenyfelügyeleti eljárást indított” – olvasható a GVH válaszában.

A versenyhivatal ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a versenyfelügyeleti eljárások megindítása nem azt jelenti, hogy a vállalkozások a feltételezett jogsértést elkövették.

Az eljárások a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányulnak. Ismert, a tavaly napvilágra került gyanús ügyek miatt többen feljelentést tettek, köztük Budai Gyula is.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal költségvetési csalás gyanúja miatt rendelt el nyomozást, de vizsgálódik a OLAF, vagyis az Európai Csalás Elleni Hivatal is – emlékeztet a Magyar Nemzet.

Összesen 174 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tökéletes komment.
És:
„A kilenc évvel ezelőtti választáson az emberek nem kértek abból a világból, amit a szociálliberális erők kínáltak – és a magyar baloldal politikai képességeit minősíti, hogy tíz év alatt nem voltak képesek magukból kipréselni egyetlen érdemi reflexiót arról, hogy mit is nem értettek meg a magyar társadalomból az utóbbi évtizedekben.”
(Stefano Bottoni, HVG, 2019.11.26.)

Nem túl késő a házkutatás?

Érdekes lenne megismerni a telefonokat.......Katához nem nyúlhattok, az ügynökök különleges védelem alatt állnak.

A törődés valóban fontos.

Katka, time to go.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés