Carlson igazít a tükrön

2022. január 21. 12:50

Szőcs László
Magyar Nemzet
Érdemes megnézni és összehasonlítani Szijjártó Carlsonnak, illetve a CNN-en Christiane Amanpournak adott interjúját.

„Amerikában azt sem tudják, hol van Magyarország, azt hiszik, éhest (hungry) akartál mondani, csak beletört a nyelved. Vagy ha tudják, akkor a CNN-ből és a The New York Timesból, ahol »jól helyre tették« a rakoncátlan magyarokat, hogy jól megtanulják, hol lakik a demokratikus atyaúristen. Az internetes felhozatalba beleolvasva azt látjuk, sokan gondolkodnak hazánkban így, s ami rosszabb, olyanok is akadnak, akik szerint ez a helyes. Ragaszkodnak hozzá, alig bírják elviselni, ha valaki igazít a görbe tükrön.

Hullik is most a hajuk Tucker Carlsontól, aki a Fox News jobboldali hírcsatornán több millió amerikainak mutatta be hazánkat, de nem úgy, ahogy a liberális amerikai médiában szerepelni szokott. Hanem olyan országként, amely kiáll önmagáért, megvédi a határait, és amelyre az amerikai jobboldalon is példaként tekinthetnek. Szijjártó Péterrel készített interjújában Carlson a tavaly nálunk forgatott dokumentumfilmjét, a Magyarország kontra Sorost is felkonferálta. A cím leíró, világnézetek, a nemzetállami és a liberális erők civilizációs harcáról van szó. Itt nálunk, de az amerikai közéletben és médiában is. A hangvétel is ehhez igazodik.

Akár jó angoltudás nélkül is érdemes megnézni és összehasonlítani Szijjártó Carlsonnak, illetve a CNN-en Christiane Amanpournak adott interjúját, mert árulkodó a hanghordozás, a testbeszéd és a mimika. 2020 áprilisában Amanpour – a The Washington Post egy téves cikke alapján – azt hitte, hogy a járványügyi veszélyhelyzet ­miatt bezárták az Országgyűlést. A felvételen vádaskodik, kötözködik, egy ponton felismeri, meg kell hajolnia a tények előtt, de azért magáénak akarja tudni az utolsó szót. Egy CNN-interjú egy vezető magyar politikussal ma jobban emlékeztet Rubasov kihallgatására a Sötétség délbenből, mint egy kulturált beszélgetésre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én is megnéztem kétszer, hogy jól látom-e... :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés