CNN: A politikai életet felvillanyozná Hillary Clinton visszatérése

2022. január 19. 13:44
Biden népszerűségi indexe jelenleg 33 százalékon áll, Harrisé pedig a legalacsonyabb volt az alelnökök között a hetvenes évek óta.

Az egyik legrátermettebb lehetséges elnökjelöltnek nevezte kedden Hillary Clintont a CNN hírtelevízió, az internetes portálján is közzétett véleménycikkében, amelyben azt állította, hogy az amerikai politika izgatottan várja Clinton visszatérését. „Az egész politikai életet, demokratákat és republikánusokat is felvillanyozott a lehetőség” – fogalmazott a hírtelevízió, leszögezve azt is, hogy Clinton alkalmasabb elnökjelölt lenne Joe Biden jelenlegi elnöknél a 2024-es választásokon. „Figyelembe véve a tapasztalatát, mint egykori first lady, szenátor és külügyminiszter, Hillary az egyik legrátermettebb jelölt az országban” – állította a CNN, amely egyébként a 2016-os elnökválasztáson – a republikánus Donald Trumppal szemben – egyértelműen Hillary Clinton elnökjelöltségét támogatta. 

A hírtelevízió azt vetette az amerikai jobboldali média szemére, hogy Hillary Clintonból „vezető helyett szörnyet faragott”.

Clinton a 2016-os elnökválasztáson maradt alul Donald Trumppal szemben, vereségét követően pedig a New York államban lévő chappaquai otthonába vonult vissza, és csak nemrégiben hallatott magáról ismét. A The Wall Street Journal című konzervatív politikai gazdasági napilap a múlt héten már szintén a 2024-es választások egyik demokrata párti esélyeseként emlegette Clintont. A lap akkor kiemlete azt is, hogy a 74 éves Clinton fiatalabb Bidennél, és vélhetően változtatna a párt jelenlegi „szervezetlen és népszerűtlen” irányvonalán.    

A The Wall Street Journal egyébként nem említette Kamala Harris alelnököt az esetleges elnökjelöltek között.

Biden népszerűségi indexe jelenleg 33 százalékon áll,

Harrisé pedig augusztusban a legalacsonyabb volt az alelnökök között a hetvenes évek óta. A Gallup amerikai közvélemény-kutató intézet hétfőn közzétett felmérése szerint 2021-ben az amerikai választópolgárok pártpreferenciáját tekintve a demokrata párt kilenc százalékos előnyről öt százalékos hátrányba került a republikánusokkal szemben.

(MTI)

Fotó: MTI/ EPA/ Ronald Wittek

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magam inkább a topic mellett jobbra található fényképen szereplő Vásárhelyi Máriát ajánlanám az usákoknak.
De végül is mindegy.

Ugyan kire hatna "felvillanyozóan" ez a vereséget vereségre halmozó, "luzer" öregasszony?

Amerikának már nincs szüksége fiatalabb elnökre?

Bocs, figyelmetlen voltam. Természetesen Lendvai cenzor elvtársnőt is ajánlom az usákok figyelmébe. Sajnos Heller anyót már nem ajánlhatom.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés