Dömötör Csaba: A kormány döntései a magyar családok megélhetését javítják (videó)

2022. január 19. 18:18
Célunk, hogy a járvány nehézségei ellenére tovább erősödjön a gazdaság, és ezt minden magyar család érezze is saját életében – közölte az államtitkár.

A kormány az elmúlt hónapokban több jelentős döntést hozott annak érdekében, hogy ebben a rendkívüli időszakban is javítsa a magyarok megélhetését – mondta szerdai videójában a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba a Facebook-oldalán közzétett videóban a négy legfontosabb intézkedést összefoglalva felidézte: még novemberben született döntés a benzinár befagyasztásáról, ennek alapján a benzin és a gázolaj ára nem lehet magasabb 480 forintnál. Sok százezer családnak jelent segítséget a kamatstop, ennek lényege, hogy a jelzálog alapú hitelek kamatát az október végi szinten rögzítik. Ez átlagosan havi 11 ezer forintos támogatást jelent az érintett családoknak – közölte. 

Az államtitkár szintén nagy jelentőségű döntésnek nevezte az élelmiszerárstopot. A kormány hat alapélelmiszer árát rögzítette az október 15-i szinten, ez február 1-jétől érvényes – jelezte. Kiemelte, hogy mindezek mellett

továbbra is hatósági árak tartják kordában az energiaárakat a rezsicsökkentés részeként. 

„Nem fogjuk engedni, hogy az a drasztikus energiaár-emelkedés, amely egész Európát sújtja, a magyar családok kasszáját is kiapassza” – fogalmazott Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hozzátette azt is, hogy júniusig érvényben van a hitelmoratórium, rövidesen érkezik a 13. havi nyugdíj és a családi adóvisszatérítés is. „Az a célunk, hogy a járvány nehézségei ellenére tovább erősödjön a gazdaság, és ezt minden magyar család érezze is a saját életében” – mondta. 

(MTI)

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés