Márki-Zay az ellenzékről: Nincs főnök, nincs beosztott sem

2022. január 18. 21:03
A miniszterelnök-jelölt továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy roma képviselők is kapjanak befutó helyet a közös listán.

Márki-Zay Péter volt a kedd esti Egyenes Beszéd vendége – zsinórban harmadszor. Az előző két hét beszélgetését mindig a miniszterelnök-jelölt aktuális vasárnap esti botrányos kijelentése – két hete az újévi köszöntő, múlt héten az emlékezetes sajtótörténeti jelentőségű antiszemitizmus-vita – uralta, most Simon András legutóbbi gyámkodása miatt nem egy újabb értelmezésre szoruló mondattal kezdődött a műsor, hanem azzal, hogy

Márki-Zay vitára hívta Orbán Viktort.

Szöllősi Györgyi idézte Hollik István válaszát, miszerint a miniszterelnök „nem vitatkozik beosztottal”.

„Nyilvánvalóan hogy ha hat párt és a civilek összefogtak, nyilván látszik, hogy csomó kérdésben nincs egyetértés, tehát nincs főnök, így nincs beosztott sem” – reagált minderre Márki-Zay, aki szerint tehát nincs főnök a kormányellenes térfélen. Hozzátette: ezen logika mentén neki Putyint kellene kihívnia vitára, hiszen szerinte az orosz elnök Orbán Viktor főnöke.

Ne hazugságokról szóljon a kampány, ezért ki kell állnia Orbán Viktornak, és legyen a köztévében egy nyílt vita” – erősítette meg álláspontját Márki-Zay, aki szerint a „lebeosztottazás” után is van remény, hogy Orbán kiáll vele vitázni, mert ez a miniszterelnök érdeke is lesz, hiszen „a fideszesek sem akarnak egy olyan emberre szavazni, aki nem mer kiállni egy nyílt vitára”.

„Péntekig meglesz a kétszázezer, le fogjuk adni”

– mondta a népszavazási kezdeményezésről Márki-Zay.

Szóba került a közös lista és a roma képviselők ügye is. Márki-Zay cáfolta, hogy nemet mondtak volna a pártok arra, hogy három roma képviselő is kapjon befutó helyet a listán. Mint elmondta, továbbra is kitart amellett, „hogy egy egymilliós roma közösséget nem szabad megalázni azzal, hogy teszünk számukra egy ígéretet, aztán nem teljesítjük”.

Összesen 187 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Öt éven belül bevezetnénk az eurót”

Medgyessy Péter, 2002

Az öt év azt jelenti, hogy nem vezetik be. Kormányt ugyanis négy évre választunk:-) és nem őket:-)

"Aki a Magyar Szocialista Párt környékén befolyásos véleményformáló makrogazdasági ügyekben Kornaitól Bokrosig, Békésitől Surányiig, Vértestől a jó ég tudja kicsodáig, azokkal végigbeszéltük, végigszenvedtük, végigüvöltöztük. És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozunk. Hű, a hétszázát neki. És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak...

Odajön Surányi Gyuri barátunk, hogy ő neki megvan, hogy hogyan kell átalakítani úgy a minimálbér adómentességét, hogy közben fönt lehessen tartani az igazságosságot. És dolgozunk sokáig vele. Majd elküldi a papírját végre, amire kiszámolja és kiderül, hogy minden nagyon jó, csak azt nem tudja, hogy létezik az adójóváírás intézménye ma Magyarországon és azt is át kell alakítani, és az 230 milliárd forint összességében. Ja? Hát, ha a 200 milliárd forint benne van a pakkba, akkor már nincsen megoldása. Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány."

Na ja.
Azt ugye mindig "elfelejtik" megemlíteni, hogy a magyarországi inflációban semmi különös nincs, az egész nyugati világunk inflációban úszik. Könyörgóm, az USA-ban (!!!) 6%-os infláció van, 40+ éve nem volt ilyesmi.

Te csak ne utasítgasd a miniszterelnököt! Ki vagy te, hogy utasítgatsz? Veled, vitázni, aki úgy hazudsz, mint a vízfolyás?
Ne hazudj annyit és akkor nem fog a, - hazugságaidról szólni a kampány.

„Ne hazugságokról szóljon a kampány, ezért ki kell állnia Orbán Viktornak, és legyen a köztévében egy nyílt vita”

Választást kell nyerni, nem vitát. Főnök pedig van, ezt Gyurcsány többször érzékeltette, még Márki Zayjal is. De Márki Zay felett főnök az a két sajtós is aki meghatározza, hogy mikor és mit beszélhet. Kész röhej egy ilyen politikai pelenkás "jelölt", amikor nyíltan mondja, hogy a sajtósa nem engedi válaszolni.

Ez az ember egész egyszerűen nem tud beszélni. El nem tudom képzelni, hogy miféle teljesítményt nyújtott anno a munkahelyein.

"Nincs főnök, nincs beosztott sem"

Ez a kapitális rendetlenség és felelősség hiány definíciója.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés