Mosolygós Hitlerrel fejezte ki tetszését a váci jobbikos

2022. január 18. 9:57
A vaconline.hu szerint Tótváradi-Nagy Bence helyi képviselő posztja félreérthetetlen és kimagyarázhatatlan.

A vaconline.hu portálon megjelent cikk szerint a jobbikos Tótváradi-Nagy Bence váci önkormányzati képviselő mosolygós Hitler képpel, és az azon szereplő »Jaj te kis huncut…” felirattal jelezte azt, hogy kedveli képviselőtársa, Fehér Zsolt rohamsisakos képét. 

„A Jobbikban megtűrtük ezeket az (antiszemita) elhajlásokat korábban. Most meg már nem” – idéz a lap Jakab Péter 2020 márciusában elhangzott beszédéből, majd azt írják: úgy látszik, ezeknek a szavaknak nincs semmi következménye. 

A lap úgy véli, hogy Tótváradi-Nagy Bence posztja félreérthetetlen és kimagyarázhatatlan. „A váci baloldal meddig védi még a náci érzelmű politikusait?” – teszik fel a kérdést a portálon, majd azt írják:

A Váci Zsidó Hitközség is tiltakozik

Közben a Váci Zsidó Hitközség is reagált az esetre, közleményükben azt írják: 

„A jelenlegi váci önkormányzat egyes képviselőitől nem új jelenség a világot lángba borító fasiszta, gyilkos diktátor emlékének dicsőítése. Inotay Gergely az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselő-jelöltje, aki hitoktatóként védelmébe veszi a fasiszta eszmék hangoztatóit.

A pénz és a hatalom megszerzése érdekében nem átall megalázkodni, összefogni a magyar történelem legsötétebb korszakának utód pártjával. Vác város önkormányzatának szellemisége ma már nem méltó a Rauol Wallenberg-díj birtoklására, amire a rendszerváltozás után eddig minden összetételű önkormányzat rászolgált.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés