Túszokat ejtett egy fegyveres férfi egy texasi zsinagógában

2022. január 15. 21:10
A zsinagóga környékét sürgősen kiürítették.

Túszokat ejtett egy fegyveres férfi a texasi Colleyville-ben található Beth Israel zsinagógában szombaton. A colleyville-i rendőrség helyi idő szerint délelőtt 11:30-kor figyelmeztette a lakosságot a kialakult helyzetre. Egy másik tweetben két órával később közölték, hogy a túszhelyzet még mindig folyamatban van.

 

 

A rendőrség állítólag tárgyalásokat kezdett a túszejtővel

A zsinagóga környékét sürgősen kiürítették, bár a helyi hírek szerint úgy tűnik, hogy az elkövető nem jelent közvelten veszélyt a lakosságra. Az esetet először a zsinagógából közvetítették a szombati istentisztelet alkalmából, amikor egy fegyveres –állítólag brit akcentussal – azt kiáltotta, hogy „ha valaki megpróbál bejutni ebbe az épületbe, akkor mindenki meghal”.

Az élő közvetítés nem sokkal ezután véget ért

A WFAA jelentése szerint a rendőrök egy közeli iskolában vertek tanyát, ahol taktikai felszerelésben keztek gyülekezni. Az FBI SWAT csapata a helyszínen volt, és a rendőrség arra kérte a lakosságot, hogy maradjanak házaikban. A fegyveres kiléte egyelőre ismeretlen

A Beth Israel gyülekezet hivatalosan 1999. július 18-án alakult  25 tagcsaláddal, és a reformzsidóság irányzatát képviseli. Az istentiszteleteket egy bérelt templomban tartották Colleyville-ben, ahol Sue Feingold irányításával vallási iskola is nyílt 75 beiratkozott gyermekkel. A gyülekezetet az ország más területeiről a városba települt családok hozták létre.

Fotó: AMCCOY@STAR-TELEGRAM.COM

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés