A német csapat is panaszkodott a magyar járványügyi intézkedések miatt

2022. január 15. 16:26
A német kéziválogatott edzője szerint túl enyhék a járványügyi szabályok Magyarországon.

Alfred Gislason örül annak, hogy Szlovákiában szigorúbb járványügyi előírások vannak érvényben, szerinte jó dolog az is, hogy a stadionokat csak kapacitásuk 25%-ig engedik feltölteni – írta meg a Ma7.sk.

Magyarországon jelenleg az európai átlagnál enyhébb szabályok vannak érvényben és a járványügyi mutatók alakulása nem támasztja alá, hogy ennek bármi negatív következménye lenne – jegyzi meg afelvidéki újság.

A lap emlékeztet, hogy

a német kapitány nyilatkozata annál is érdekesebb, mivel válogatottja az összes csoportmeccsét Pozsonyban játssza, így nem kell „szenvednie” a magyar rendelkezések vélt negatív hatásait. 

Gislason szerint „nincs rendjén, hogy 20 ezer szurkoló mászkál maszk nélkül a városban”. A német edző a megszólalásban nem említi, hogy Magyarországon hasonló maszkviselési szabályok vannak érvényben mint Szlovákiában, azzal a különbséggel, hogy Magyarországon nem kötelező a kültéri maszkviselés, melyet igazából Szlovákiában sem tartanak be. 

Gislason örül, hogy Szlovákiában mindennap tesztelik a játékosait és „úgy hallja, Magyarországon kicsit másként működnek a dolgok”.

Axel Kromer, a német szövetség elnöke is hasonlóan nyilatkozott, szerinte „a kézilabda népszerűségének és a meccsek hangulatának jót tesz, hogy tömve vannak a csarnokok, de nem áll érdekükben, hogy mindez a járványügyi biztonság rovására menjen”.

Fotó: MARIJAN MURAT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ilyen azorbán, - túl enyhe, ezzel sérti a jogállami fékek-egyensúlyokat, szóval: diktatúra...

Én a franciákért sem.

Nem gondolom, hogy érintkeznek a szurkolókkal. Senki nem akadályoz meg senkit abban, hogy saját magára szigorúbb szabályozást tartson érvényben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés