Molnár Áron elmagyarázza, mitől független a noÁr-mozgalom

2022. január 14. 10:27
„Nem szállnánk bele egy jelenleg inkompetens ellenzékbe” – jelenti ki a pártpolitikailag független noÁr-mozgalom vezére.

Új videóval jelentkezett a Facebookon a kormánykritikus megmozdulásairól ismert színész, Molnár Áron, aki noÁr néven alapított mozgalmat. A videóban Molnár azt magyarázza el facebookos követőinek, hogy miért független a mozgalma pártpolitikailag, és hogy a pártpolitikai függetlenségbe miért fér bele a folyamatos kormánykritika és az ellenzék viselt dolgai feletti szemhunyás.

Molnár a maga senkiével nem összetéveszthető stílusában először bejelenti, hogy „bitang jó” hírrel érkezik, ugyanis rövidesen egy új klippel örvendezteti majd meg követőit. Ennek kapcsán a színész fontosnak tartja elmagyarázni, mit ért pártpolitikai függetlenség alatt. Elmondja, hogy a politika egy „ókori görög” eredetű szó, politizálni pedig annyit tesz, mint közügyekkel foglalkozni – amit a noÁr-mozgalom „vastagon” csinál is, hiszen egy „szabadabb” és „nyitottabb” országért emelik fel a hangjukat.

Molnár Áron szerint a pártpolitikai függetlenség azt jelenti, hogy a mozgalom nem száll bele pártpolitikai kampányokba, és nem lép fel olyan tüntetésen, ahol politikusok is szóhoz jutnak.

Viszont ez a fajta függetlenség nem jelenti azt, hogy ne kritizálnánk a fennálló kormányt, a Fideszt”

– nyugtatja meg követőit a színész. Molnár szerint a kormánynak az elmúlt tizenkét évben nem sikerült működő egészségügyet, szociális ellátórendszert vagy klímapolitikát alkotnia. „Ehelyett csak az elmúlt négy évben olyan döbbenetes pusztítás szemtanúi voltunk, amelyek egy hibrid rezsim mintapéldái” – vezet be egy újabb politikatudományi fogalmat bejelentkezésében a színművészeti egyetemet végzett Molnár Áron. Erre a színész szerint a Színház- és Filmművészeti Egyetem „beszántása”, a közmédia „súlyos propagandává silányulása”, illetve Mészáros Lőrinc, „a magyar Cukebergünk” felemelkedése a legeklatánsabb példák.

A színész azt is elmagyarázza, hogy miért csak a Fidesz–KNDP-t kritizálják. A válasz: egész egyszerűen azért, mert a kormánynak kétharmados felhatalmazása van. „Kétharmad mellett az ellenzék inkompetens” – jelenti ki az aktivista-színész. „Nem szállnánk bele egy jelenleg inkompetens ellenzékbe” – jelenti ki a pártpolitikailag független noÁr-mozgalom vezére. Molnár szerint az, hogy a Fidesz milyen „brutális pusztítást” végzett az elmúlt tizenkét évben, előrevetíti, hogy mi várható, ha az idei választáson is ők nyernek. „Vajon a pedagógusok, melegek, egészségügyi szakdolgozók, kulturális szférában dolgozók, transzneműek, egyetemisták, újságírók, örökbefogadásra várók, hajléktalan emberek, a magyar embertársaink, ők jobb helyzetben lesznek?” – teszi fel a kérdést Molnár Áron.

A mozgalmár kifejti: a noÁr célja, hogy egy gondolkodó, szabadabb társadalom létrejöttében segítsen, amitől az ország is szabadabb lesz. „Viszont ennek az országnak a jövőképe a jelenleg regnáló rendszerrel elképzelhetetlen” – összegez Molnár. A színész arra buzdít, hogy követői minél többen menjenek el szavazni az idei országgyűlési választáson, és jelentkezzenek szavazatszámlálónak is, hogy a választás tisztasága megőrizhető legyen.

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha a Noár meg a NER között lehetne választani, akkor nem sokat kellene töprengenünk!

"Kétharmad mellett az ellenzék inkompetens"

Hiába, ért hozzá. :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés