Megint visszavonták Djoković vízumát az ausztrálok

2022. január 14. 8:40
Téboly a kenguruk földjén.

Amikor már mindenki azt hitte, hogy a világklasszis szerb teniszező, Novak Djoković ausztráliai kalandjai megnyugtató véget értek, egy újabb, nem várt fordulat következett be: az ausztrál hatóságok megint érvénytelenítették a sportoló vízumát. A döntést a közérdekre és a hatályos bevándorlási törvényekre hivatkozva hozta meg a bevándorlási tárca.

Emlékezetes, hogy Djoković több mint egy hete érkezett meg Ausztráliába, hogy részt vegyen az Australian Openen. Csakhogy a világ legjobb teniszezőjének számító szerb nem oltatta be magát, mert ellenzi az oltásokat. Így csak külön engedéllyel vehetett volna részt az Australian Openen, amit a szervezőktől meg is kapott, ám a hatóságok nem voltak ilyen kedvesek vele, és idegenrendészeti őrizetbe helyezték. Az ausztrál közvéleményben egyébként óriási felháborodást keltett, hogy a szerbet beengedték volna az országba, hiszen az ausztrálok hosszú hónapokig teljesen bezártak. Mindeközben kiderült, hogy Djoković december közepén elkapta a koronavírust is, viszont ez nem akadályozta meg abban, hogy interjúkat adjon. Az ügyvédei azzal védekeznek, hogy a teniszező nem is kaphatna most oltást, hiszen alig egy hónapja, hogy megbetegedett – a hatóságok viszont továbbra sem túl megértők vele szemben.

Az Australian Open hétfőn kezdődik, Djoković ellenfele az orosz Andrej Rubljov lesz.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a sztori arról szól, hogy egyes állatok egyenlőbbek.

Nem is teniszbajnok szeretnék lenni egyenlőségi alapon. Nem is a pénzére pályázom. De a vírust egyenlő eséllyel terjeszti.

Így lesz az Australian Open-ből Australian Locked.

Bravó, ügyes ausztrál törvényhozók!

A fasiszta diktatórikus ausztrál rezsim ellenében Djokovic szabadságharcos.
Értünk és minden (még) normálisan gondolkodó emberért harcol.
Az itt kommentelő agymosottak elbutultsági szintjét remekül mutatják a hozzászólásaik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés