Az Európa Tanács emberi jogi biztosa szerint a gyermekvédelmi népszavazás „gyűlöletet kelt”

2022. január 13. 12:54
„A magyar kormánynak fel kell hagynia az LMBTQ-személyek emberi jogainak instrumentalizálásával és csorbításával” – írta Dunja Mijatovic.

„A magyar kormány azon döntése, hogy népszavazást tart arról, hogy a gyermekek milyen módon juthatnak hozzá információhoz a szexuális irányultságokról és gender identitásokról, mélységesen sajnálatos, mert ezzel az LMBTQ-személyek emberi jogait instrumentalizálja és csorbítja” – írta nyilatkozatában Dunja Mijatovic.

Mijatovic kiábrándítónak tartja, hogy a magyar parlament 2021 júniusában a nemzetközi tiltakozás ellenére elfogadta a gyermekvédelmi törvényt, amely korlátozza az oktatás és a véleménynyilvánítás szabadságát.

„Aggódom amiatt, hogy a népszavazás erősíteni fogja a sztereotípiákat és az előítéleteket az LMBTQ-személyekkel szemben, illetve komoly negatív hatással lesz a jogaikra és a biztonságukra azáltal, hogy félrevezető kérdéseket tesz fel, így összességében gyűlöletet kelt” – írta nyilatkozatában az emberi jogi biztos.

Hozzátette: az a feltételezés, hogy az átfogó szexuális nevelés káros a gyermekek fejlődésére, egyszerűen hamis.

Ellenkezőleg, mindez elengedhetetlen a gyermekek elleni szexuális visszaélések megelőzése érdekében, és elősegíti a biztonságos és befogadó társadalmak létrejöttét. Mijatovic arra is felhívta a figyelmet, hogy az LMBTQ-személyekkel kapcsolatos „manipuláció” folyamatosan terjed Európában, „a magyarországi népszavazás pedig jól illusztrálja ezt az aggasztó tendenciát”.

Nyitókép: Gloria Imbrogno / NurPhoto / AFP

Összesen 180 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bele kell törődnöd, hogy nem mehetsz magyar óvodások közé tütükében és lakkcsizmában. De német, francia, angol ovisok közé igen. Milyen jó is ez a határok nélküli Európa!

Mindig akadhat kivétel, de igazad van, erős a korreláció.

Pótcselekvés.

Végül is igaza van. Normális emberek szeretik, ami normális és nem
szeretik, ami nem normális. A kormány a népszavazással szeretné
megtudni, hogy hány normális és hány nem normális ember él
Magyarországon, hogy ennek figyelembevételével irányítsák az
országot. Ezt viszont kritizálni: NEM DEMOKRATIKUS törekvés. Hivatalos
státuszban megkérdőjelezni egy népszavazás jogosságát a posztra való
alkalmatlanság bizonyítéka.

Nem teszem fel az ideillő költői kérdést.

A lényeg: a magyar polgárok nagy többsége jól érti a törvényt.

Elképesztő, ahogy ezek a 'világmegváltók' még egy gyermekvédelmi kérdést is ki tudnak forgatni az eredeti értelméből. Az a pimaszság pedig, amellyel belénk akarják beszélni, hogy létezik valamiféle 'gender identitás', amit váltogathatunk, mint a nadrágot, és ha ezt tagadjuk, akkor gyűlölködők vagyunk, túltesz még az egykori kommunistákon is.

Mi a problémátok azzal kapcsolatban, hogy ha nekiszegeztek a társadalomnak egy kérdést, akkor meg kell hallgatni a társadalom erre adott válaszát? Állítólag erről szól a demokrácia. Ti kezdtétek a provokációt, akkor most csend legyen!

Én például a buziktól már akkor irtóztam, amikor a Fidesz még nem is létezett. Ez akkor kiknek köszönhető?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés