Budapest a diktátorok bástyája a szlovák liberális lap szerint

2022. január 13. 9:57
A Denník N azzal is vádolja Orbán Viktort, hogy aláássa a boszniai stabilitást.

Részletesen foglalkozik a magyar kormány legutóbbi külpolitikai lépéseivel csütörtöki lapszámában a szlovák liberális napilap, a Denník N. A lap kiemeli, hogy a magyar kormány a támogatásáról biztosította a kazah elnököt, aki engedélyezte, hogy a katonák a figyelmeztetés nélkül a tömegbe lőjenek. A Denník N szerint az Orbán-kormány így lényegében átvette a kazah kormány hivatalos álláspontját, a lap pedig azt is megjegyzi, hogy a magyar miniszterelnök 2019-es kazahsztáni látogatása során élenjáró demokráciának nevezte a volt szovjet tagköztársaságot. A szlovák lap hangsúlyozza: a magyar kormány álláspontjával a V4-en belül sem értenek egyet. Idézik Markéta Pekarová Adamová cseh házelnök nyilatkozatát, ami szerint Orbán támogatta a tömegbe lövetést.

Pekarová bekeményített: Orbán támogatta az emberek közé lövést
A magyar miniszterelnököt Jan Lipavsky cseh külügyminiszter is támadta a kazah elnök melletti kiállása miatt, írja a Lidové noviny online kiadása.

A Denník N azt is megemlíti, hogy Magyarország a Balkánon is aktív külpolitikát folytat, ahol „a régió rendkívül törékeny stabilitása ismét veszélybe került”. A lap felidézi: Orbán Viktor novemberben látogatást tett Milorad Dodiknál, a boszniai szerb köztársaság vezetőjénél, aki a lap szerint története egyik legnagyobb válságába taszította Bosznia-Hercegovinát. A Denník N azt írja, a helyi elemzők szerint Orbán Viktor súlyosan beavatkozik a boszniai választásokba, amivel aláássa a helyi társadalom stabilitásba vetett bizalmát.

A nyitóképen: Orbán Viktor és Nurszultan Nazarbajev Kazahsztánban. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Simán eladják Szlovákiát" Oké, összedobjuk rá a pénzt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés