Pekarová bekeményített: Orbán támogatta az emberek közé lövést

2022. január 12. 12:33

A magyar miniszterelnököt Jan Lipavsky cseh külügyminiszter is támadta a kazah elnök melletti kiállása miatt, írja a Lidové noviny online kiadása.

2022. január 12. 12:33
null

A Lidové noviny online kiadásában megjelent cikk szerint a cseh Képviselőház elnöke, Markéta Pekarová Adamová miután kifejezte a magyaroknak címzett kívánságát, miszerint a választásokon szabaduljanak meg Orbán Viktor miniszterelnöktől, a kritizálásban tovább ment. Most arra hívta fel a figyelmet, hogy Orbán a kazah elnöknek nyilvánított szolidaritásával gyakorlatilag támogatta az emberek közé lövést.

A magyar miniszterelnököt Jan Lipavsky (cseh külügyminiszter) is támadta, aki hétfőn a Twitteren azt írta, hogy „egy olyan elnöknek nincs szüksége a szolidaritásra, aki figyelmeztetés nélkül a demonstrálók közé lövet”. A külügyminiszter ezzel „Orbán Viktor lépéseire reagált”. A magyar kormányfő hétfőn a külügyminiszterén keresztül szolidaritását fejezte ki Tokajev kazahsztáni elnöknek az országban tartó tiltakozásokkal összefüggésben, amit a kazah rezsim erőszakkal elnyom.

A jelenlegi cseh kormánykoalíció politikusaitól eltérően, ellentétes véleményen van Jirí Ovcácek, a cseh államfő szóvivője, aki a Twitteren közölte, hogy a Cseh Köztársaság állampolgáraként bocsánatot kér Orbán Viktortól bizonyos cseh politikusok kijelentéseiért. Pekarová Adamová kijelentéseit már korábban elítélte több politikus is, közöttük Václav Klaus volt cseh államfő, Radek Vondrácek, a Képviselőház egykori elnöke és Jan Zahradil EP-képviselő is.

(Fotó: AFP)

Összesen 323 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2022. január 14. 07:28
Hogyne..Orbán egész politikai munkássága a tömegbelövetés szándékának lélektanát bizonyítja..Erdekes..inkább erről a rottweilerhez hasonló fejű nőről jutna eszembe ilyesmi..
lbs0420
2022. január 14. 00:00
Ez a cseh liba,nem a bolgár lánctalpas Dobrev Klára cseh allotrópiája? Pofára szinte megszólalásig hasonlítanak!
Pneumaticus
2022. január 13. 21:23
Pekárová=Jurová=Donátová=Dobrevá=Cseká
Robin Hood
2022. január 13. 20:53
Azt egyik orbán tampon sem cáfolja,hogy a csuti vajda egy olyan diktátort tmogat,aki a saját népe közé lövet. Igaz Ő is meg a házmestere is nagyon felfegyverezték a csicskáikat. Te is lövetsz cigány,ha bukod a választást?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!