Az államfő szóvivője „Csehország állampolgáraként” bocsánatot kér Orbántól

2022. január 12. 11:32

Sok éles kritikát kapott Marketa Pekarova Adamova – aki két hónapja lépett hivatalba a cseh alsóház élén –, miután Orbán Viktor menesztését szorgalmazta, számol be a Bloomberg.

2022. január 12. 11:32
null

Marketa Pekarova Adamova, aki két hónapja lépett hivatalba a cseh alsóház élén, Orbán Viktor menesztését szorgalmazta – adta hírül a Bloomberg. A cikk szerint a fiatal képviselőnő január 8-i Facebook bejegyzésében így fogalmazott: „a csehek már leváltották Babist, nagyon remélem, hogy a magyaroknak is sikerül majd Orbán esetében. Fontos, hogy Magyarország áprilisban a változásra szavazzon, úgy, ahogy mi tettük”.

A cikk szerint a bejegyzésnek nagy visszhangja volt, sok éles kritikát kapott a politikai spektrum minden részéről, sőt, néhány ellenzéki vezető Adamova lemondását követelte. A lap azt írja, hogy Milos Zeman cseh államfő szóvivője, Jirí Ovcácek a Twitteren közölte, hogy „Csehország állampolgáraként” bocsánatot kér Orbántól. A cikk kiemelte, hogy a közelgő választások előtt Orbán szoros versenyben van az ellenzékkel, miután tíz évet töltött hatalmának konszolidációjával.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2022. január 13. 13:05
El kéne felejteni, hogy ki mit ír a faszbukon!
justiceforhungary
2022. január 12. 22:34
Marketa Pekarova Adamova, nekünk is van csehkatkánk ahogy nektek ott vagy te idióták
masikhozzaszolo
2022. január 12. 20:09
Vera Jurova Marketa Pekarova Adamova Angela Mer kell Von Layen Dobrev Klára Cseh Katalin Donáth Anna Szabó Tímea Zuzana Caputová Holland szőke nő ... Én büszke lennék ennyi nő érdeklődése közepette. Én is annak húzogattam a haját, aki elvárta.
zsuuuzsaaa
2022. január 12. 19:02
A következő hetekben mindenki "üzen" így vagy úgy. Kapkodhatjuk a fejünket, hogy hirtelen a Föld majdnem minden országában Orbánról beszélnek majd. Hogy Kenyától Peruig is megírják a lapok a választás eredményét, arra mérget vennék :) Orbán tényező!!! Ha/Amikor most is nyer, viheti magával a lendület a többi jobboldali pártot az EU-ban is. Mi lesz így a németek rabszolga-, bocsánat, olcsó munkaerő importjával????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!