Hollik: A baloldal korábban nem támogatta az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését

2022. január 13. 15:09
Amikor a Fidesz csökkentette az alapvető élelmiszerek áfát, akkor sose szavazott igennel a baloldal a parlamentben.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint bár a baloldal most alacsony áfát követel, korábban nem támogatta az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtöki, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában azt mondta:

a nagy gazdasági növekedés Európa és a világ minden más országában magas inflációval jár.

Hangsúlyozta: Magyarországon a Fidesz-KDNP-kormány megvédi a magyar embereket a nagy gazdasági növekedés által gerjesztett inflációval szemben. Ezért – folytatta – továbbra is kiállnak a rezsicsökkentés mellett és megvédik azt. Hozzátette: ezért vezetett be a kormány benzinárstopot, fagyasztotta be a jelzáloghitelek kamatait, és ezért döntött szerdán úgy, hogy hat alapvető élelmiszer esetében árstopot vezet be.

A Fidesz kommunikációs igazgatója rámutatott: a baloldal ezeket a magyar embereket védő intézkedéseket nem támogatta, sőt, a rezsicsökkentést és a benzinárstopot a miniszterelnök-jelöltjük még támadta is.

A baloldal most alacsony áfát követel, de amikor lehetőségük lett volna – hiszen a Fidesz-KDNP 2015 óta több lépésben is csökkentette az alapvető élelmiszerek áfáját –,

akkor egyszer sem szavazta meg ezt a parlamentben

– hangsúlyozta Hollik István.

„A teljesség igénye nélkül, nemmel szavazott Korózs Lajos, Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalan és Szél Bernadett is” – emelte ki.

Hollik István kiemelte: a baloldal kormányzása alatt nehéz gazdasági helyzetbe került az ország, de az akkori kabinet a magyar emberek védelmét szolgáló intézkedést nem vezetett be, sőt, újabb terheket rakott az emberek vállára. A baloldal megemelte kormányzása alatt az áfát, adót növelt, az „egekbe emelte” a rezsi árát, valamint elvette a 13. havi nyugdíjat és egyhavi bért az állami alkalmazottaktól – sorolta. Úgy összegzett: „ha baj van, akkor a baloldalra biztosan nem lehet számítani”.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt úgyis is mondják, hogy baj nem jár egyedül.

Még szerencse, hogy te olyan szép vagy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés